iPhone 5C-gebruikers opgelet: smartphone krijgt eind deze maand vintagestatus

Door: Wesley Akkerman - 6 reacties
iPhone 5C
(Afbeelding: Apple)

Het lijkt erop dat Apple voornemens is de iPhone 5C toe te voegen aan de lijst met vintageproducten. Dat blijkt uit een interne memo die gelekt is en in handen is van MacRumors. Dat is niet het enige product dat mogelijk wordt toegevoegd: ook de 15 inch MacBook Pro uit medio 2014 is aan de beurt.

In die gelekte memo staat dat Apple van plan is zowel de iPhone 5C als de MacBook Pro uit 2014 op 31 oktober aanstaande aan de lijst toe te voegen. Dat geldt niet alleen voor de Verenigde Staten, maar voor alle landen waar beide producten te koop zijn. Gelukkig verandert dat niet heel veel aan de situatie, omdat beide producten gewoon door Apple gerepareerd blijven worden. Tot wanneer is niet bekend, maar voorlopig zou het gaan voor een periode van onbepaalde tijd. Omdat het om gelekte informatie gaat is nog niets zeker. Het wachten is nu totdat Apple de informatie bevestigd op zijn eigen website.

iPhone 5C
iPhone 5C. (Afbeelding: Apple)

iPhone 5C krijgt vintagestatus

De iPhone 5C was de laatste iPhone die Apple uitbracht met een plastic omhulsel. Het toestel werd samen met de iPhone 5S in 2013 gelanceerd. In feite was de 5C de iPhone SE, voordat de iPhone SE daadwerkelijk op de markt gebracht werd in 2016. Het was een telefoon die inleverde op een aantal nieuwe functies waar andere iPhones wel op konden rekenen, maar daardoor werd de iPhone wel iets betaalbaarder voor de massa. Helaas was deze iPhone niet heel populair, wat ervoor zorgde dat Apple een tijdje geen soortgelijk product uitbracht.

Ondertussen kunnen we uitkijken naar de volgende generatie iPhone-modellen, de iPhone 12-lijn. Apple maakte namelijk dinsdagavond bekend dat de presentatie van die smartphone gepland staat voor 13 oktober aanstaande. Dan komt er ook meteen een einde aan de geruchten omtrent het toestel, aangezien de iPhone 12-lijn dan helemaal uit de doeken gedaan wordt. Kunnen we vervolgens weer vooruitkijken naar de iPhone 13, natuurlijk.

MacRumors

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Heb ik de mijne toch te vroeg verkocht. Heb altijd al een vintage-iPhone willen hebben.

 • Profielfoto
  Maat

  KarelWillem op 7 oktober 2020 13:43
  Heb ik de mijne toch te vroeg verkocht. Heb altijd al een vintage-iPhone willen hebben.

  ik heb ergens nog wel een 4 voor je liggen… 😉

 • Profielfoto
  Pharris

  Ik heb nog een groene en roze 32GB-versie liggen in perfecte staat en met nieuwe accu’s. Alleen laadt de roze niet meer op. Heb de accu er al een keer opgeladen met de groene en toen deed-ie het gewoon. Na een beetje zoeken op internet leek het erop dat de chip die het opladen regelt defect was. Daarom overstapt op de SE. De 5C’s staan nu in een vitrinekast.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Ik heb een blauwe 5C met een redelijke batterij.

 • Profielfoto
  Melle

  Ik vond het prachtige telefoons.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vond ze ook erg leuk eruit zien. Heb er nog over nagedacht toen, maar kan het nooit laten om voor de meest uitgebreide iPhone te gaan.

  Over ‘vintage’ gesproken: ik zou willen dat ik nog zo’n eerste generatie iPod had, met zo’n écht draaiend wiel..!! Die had ik toen net gemist en de tweede had al een ‘touch’ wiel.
  Een tijdje geleden zag ik er nog eentje online aangeboden, nieuw in doos… ☺️