iPhone 12: wat is MagSafe, wat heb je er aan en hoe werkt het precies?

Door: Jeroen Kraak - 10 reacties
Apple MagSafe 2
(Afbeelding: Apple)

Apple presenteerde gisteren de nieuwe iPhone 12 tijdens het Hi, Speed-evenement. Daar kwam ook MagSafe naar voren. Maar wat is het nu precies?

Dat gisteren de iPhone 12 is werd gepresenteerd, was geen verrassing. We wisten van tevoren al vrij veel over de telefoon. Een van de zaken die wel compleet nieuw was, was MagSafe.

Wat is MagSafe?

De term MagSafe is eigenlijk helemaal niet nieuw. We zien het al een lange tijd op de verschillende Macbooks van Apple. Aan de oplader van de laptops zit een magnetische oplader, waardoor deze goed blijft vastzitten. Toch is het bij nieuwe iPhone 12 compleet anders.

In de achterkant van de iPhone 12 zitten namelijk magneten. Die moeten helpen om opladers goed op de telefoon te laten aansluiten zodat het oplaten zonder problemen verloopt. Hiermee wordt het opladen efficiënter waardoor een batterij sneller vol is. Soms zorgde het draadloos laden in een verkeerde positie ervoor dat een telefoon niet op 100 procent kwam. De telefoon met MagSafe werkt op Qi-laders en ondersteunt maximaal 15W.

iPhone 12 MagSafe
De mogelijkheden van MagSafe. (Afbeelding: Apple)

Nieuwe accessoires voor de iPhone 12

De nieuwe MagSafe-oplader kost 39 dollar en is vanaf 16 oktober verkrijgbaar. Apple gaat snel meer meer informatie geven over de MagSafe Duo Charger die we tijdens de presentatie terug zagen komen. Via deze opvouwbare oplader kun je zowel je Apple Watch als je iPhone tegelijkertijd opladen.

De magneten hebben echter nog meer voordelen. Zo kan de magneet achterin de iPhone 12 ook gebruikt worden voor accessoires zoals hoesjes en beschermcases. Apple liet al verschillende toepassingen zien tijden de presentatie. Zo is het mogelijk om een wallet achter op de telefoon te laten plakken door middel van de magneten. Zo kun je daarin je pasjes kwijt. Ook passen verschillende cases ideaal vanwege de magneet. Ze zitten daardoor ideaal.

Apple brengt zelf de onderstaande accessoires uit. Deze zijn via de website van Apple te bestellen. Natuurlijk zullen andere partijen als Belkin met hun eigen toepassing komen.

 • MagSafe charger
 • MagSafe Duo Charger
 • iPhone 12 (Pro) Silicone Case met MagSafe
 • iPhone 12 (Pro) Clear Case met MagSafe
 • iPhone Leather Wallet met MagSafe
 • iPhone 12 mini Silicone Case met MagSafe
 • iPhone 12 mini Clear Case met MagSafe
 • iPhone 12 Pro Max Silicone Case met MagSafe
 • iPhone 12 Pro Max Clear Case met MagSafe

Wil je alles weten wat er gisteren aan bod kwam? Lees dan dit artikel!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Sannetju

  Ik heb een Belkin draadloze oplader leg daar mijn iPhone X op en 9 vd 10 ligt hij direct goed… na het opladen neem ik de iPhone van de oplader af de Belkin blijft netjes op zijn plaats liggen… met de iPhone 12 en de nieuwe MagSafe Charger kleeft de iPhone vanwege de iPhone magneet aan de MagSafe Charger dus tijdens het afhalen van de iPhone van de MagSafe Charger moet je toch de iPhone van de MagSafe Charger af klikken vergeet je dat trek je tijdens het afhalen van de iPhone ook nog eens de MagSafe Charger mee😳 is wel kwestie van wennen maar toch…. maar kan je net zo goed je iPhone 12 bedraad aan een snelle lader koppelen… ik bedoel wat is de meerwaarde van zo’n MagSafe Charger dan 🙄

 • Profielfoto
  Loyd

  Ik heb zo’n Hema ding van 5 euro voor m’n XR; werkt prima.

 • Profielfoto
  error

  In de keynote werd ook gesproken over een leren hoes voor de iPhone 12’s met MagSafe… maar die staat nog niet in de Apple Store schappen.

 • Profielfoto
  mhoeve

  Maar wordt dat nu de enige manier om de iPhone 12 op te laden? Wat is er mis met gewoon een kabeltje in het stopcontact? Gaat vele malen sneller en stopcontacten vind je overal. Waarom iets wat zo eenvoudig is, zo moeilijk maken?

 • Profielfoto
  csteelooper

  mhoeve op 14 oktober 2020 15:48
  Maar wordt dat nu de enige manier om de iPhone 12 op te laden? Wat is er mis met gewoon een kabeltje in het stopcontact? Gaat vele malen sneller en stopcontacten vind je overal. Waarom iets wat zo eenvoudig is, zo moeilijk maken?

  Als je goed hebt geluisterd weet je dat er bij de iPhone 12 (Pro) (Max) en de iPhone 12 Mini een USB-C naar Lightning-kabel mee wordt geleverd. Deze ondersteunt ook USB-C-snelladen en kan met alle compatible laders gebruikt worden. Je kan dus nog steeds gewoon je iPhone met een kabeltje in een stopcontact opladen… Daarnáást is het mogelijk om via Qi of MagSafe te laden.

 • Profielfoto
  neuerburg

  Hoeveel pasjes zouden passen in die wallet?

 • Profielfoto
  Dydefox

  neuerburg op 14 oktober 2020 17:55
  Hoeveel pasjes zouden passen in die wallet?

  Hoe lang zullen er nog pasjes bestaan?

 • Profielfoto
  okeribok

  neuerburg op 14 oktober 2020 17:55
  Hoeveel pasjes zouden passen in die wallet?

  Hoeveel pasjes dóén het nog nadat je ze langs een sterke magneet hebt geswipet?

 • Profielfoto
  Olafnl

  Apple heeft hoogst waarschijnlijk hele knappe maketing meisjes en jongens in huis en heel veel  metadata om voorspellende analyses uit te voeren. Over een tijdje lopen er hordes mensen met een MagSafe op hun telefoon geplakt en zullen er ook nog heel blij mee zijn. Wat mij voornamelijk opvalt tijdens de Apple presentaties is de overdadige luxe van het gebouw waar vandaan het wordt gepresenteerd. De tech-reuzen uit Silicon Valley lijken onoverwinnelijk. Best eng, vooral omdat ik dit tik op een ‘oude’ Ipad Air, in afwachting van de komst van de 2020 Ipad Air. Zelfs als je je ervan bewust bent ga je erin mee.

 • Profielfoto
  Sharks

  Zitten de magneten echt in de telefoon of zitten ze in de MagSafe of in de case? Kan me niet voorstellen dat ze in de telefoon zitten… dat zou betekenen dat er allemaal metaal en/of ijzerdeeltjes aan je telefoon blijven kleven… en dat je je telefoon ook niet met een los (ouderwets) bankpasje in je zak moet steken…