Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 14 oktober 2020
Leestijd: 2 minuten

iPhone 12: wat is MagSafe, wat heb je er aan en hoe werkt het precies?

Apple presenteerde gisteren de nieuwe iPhone 12 tijdens het Hi, Speed-evenement. Daar kwam ook MagSafe naar voren. Maar wat is het nu precies?

Dat gisteren de iPhone 12 is werd gepresenteerd, was geen verrassing. We wisten van tevoren al vrij veel over de telefoon. Een van de zaken die wel compleet nieuw was, was MagSafe.

Wat is MagSafe?

De term MagSafe is eigenlijk helemaal niet nieuw. We zien het al een lange tijd op de verschillende Macbooks van Apple. Aan de oplader van de laptops zit een magnetische oplader, waardoor deze goed blijft vastzitten. Toch is het bij nieuwe iPhone 12 compleet anders.

In de achterkant van de iPhone 12 zitten namelijk magneten. Die moeten helpen om opladers goed op de telefoon te laten aansluiten zodat het oplaten zonder problemen verloopt. Hiermee wordt het opladen efficiënter waardoor een batterij sneller vol is. Soms zorgde het draadloos laden in een verkeerde positie ervoor dat een telefoon niet op 100 procent kwam. De telefoon met MagSafe werkt op Qi-laders en ondersteunt maximaal 15W.

iPhone 12 MagSafe
De mogelijkheden van MagSafe.

Nieuwe accessoires voor de iPhone 12

De nieuwe MagSafe-oplader kost 39 dollar en is vanaf 16 oktober verkrijgbaar. Apple gaat snel meer meer informatie geven over de MagSafe Duo Charger die we tijdens de presentatie terug zagen komen. Via deze opvouwbare oplader kun je zowel je Apple Watch als je iPhone tegelijkertijd opladen.

De magneten hebben echter nog meer voordelen. Zo kan de magneet achterin de iPhone 12 ook gebruikt worden voor accessoires zoals hoesjes en beschermcases. Apple liet al verschillende toepassingen zien tijden de presentatie. Zo is het mogelijk om een wallet achter op de telefoon te laten plakken door middel van de magneten. Zo kun je daarin je pasjes kwijt. Ook passen verschillende cases ideaal vanwege de magneet. Ze zitten daardoor ideaal.

Apple brengt zelf de onderstaande accessoires uit. Deze zijn via de website van Apple te bestellen. Natuurlijk zullen andere partijen als Belkin met hun eigen toepassing komen.

  • MagSafe charger
  • MagSafe Duo Charger
  • iPhone 12 (Pro) Silicone Case met MagSafe
  • iPhone 12 (Pro) Clear Case met MagSafe
  • iPhone Leather Wallet met MagSafe
  • iPhone 12 mini Silicone Case met MagSafe
  • iPhone 12 mini Clear Case met MagSafe
  • iPhone 12 Pro Max Silicone Case met MagSafe
  • iPhone 12 Pro Max Clear Case met MagSafe

Wil je alles weten wat er gisteren aan bod kwam? Lees dan dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.