Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 21 oktober 2020

iPhone 12 Pro Max voorzien van kleinere batterij dan zijn voorganger

Naar verluidt is de Apple iPhone 12 Max Pro voorzien van een batterij met een vermogen van 3687 mAh. Mocht dat kloppen, dan is die accu zo’n zeven procent kleiner in vergelijking met het Max-model van vorig jaar, de iPhone 11 Pro Max. Die beschikt namelijk over een accu van 3969 mAh.

Dat blijkt uit gegevens van de TENAA, de Chinese variant van de Amerikaanse FCC. Beide overheidsinstellingen zijn communicatiewaakhonden die producten met betrekking tot (tele)communicatie van top tot teen bekijken om te zien of die wel aan alle regels en andere zaken voldoen. Alleen wanneer instellingen als TENAA en FCC bepalen dat alles goedgekeurd is, dan mogen de producten in kwestie op de markt uitgebracht worden. Via dergelijke bronnen komen daardoor nog wel eens feiten aan het licht die een bedrijf als Apple zelf niet naar buiten brengt, omdat daar mogelijk negatieve consequenties aan verbonden kunnen worden.

iPhone 12 Pro
Het camerasysteem

iPhone 12 Pro Max met kleinere accu?

Zo is dat nu dus het geval met de kleinere accu in de iPhone 12 Pro Max. Dit nieuws werd ontdekt door Macrumors. De accu is kleiner ten opzichte van de iPhone 11 Pro Max, die vorig jaar uitgebracht werd. In totaal gaat het om een vermeend verschil van ongeveer zeven procent. De iPhone 12 Pro Max heeft een accu van 3687 mAh, terwijl de 11 Pro Max er eentje heeft van 3969 mAh.

Waarom Apple voor een kleinere accu gekozen heeft, is helaas niet bekend. Als we op de informatieverstrekking vanuit Apple kunnen vertrouwen, dan doet de accu van de 12 Pro Max er ongeveer net zo lang over als de 11 Pro Max om leeg te raken, dus waarschijnlijk is er niets aan de hand. Allebei de apparaten bieden ongeveer twintig uur aan videoplayback en 80 uur aan audioplayback aan.

Apple brengt zelf nooit informatie over de accu (en bijvoorbeeld ook het werkgeheugen) naar buiten. Aangezien de iPhone 12 aanstaande vrijdag lanceert, verwachten we teardowns te zien waarin de informatie bevestigd of ontkracht wordt.

Reageer op artikel:
iPhone 12 Pro Max voorzien van kleinere batterij dan zijn voorganger
Sluiten