Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 28 oktober 2020

iPhone 12-modellen mogelijk aan de haal met populaire Samsung-functie

Het lijkt erop dat de iPhone 12 later nog van een functie wordt voorzien die populair is onder Samsung Galaxy-gebruikers. Dat blijkt uit informatie in handen van de Amerikaanse communicatiewaakhond FCC, waar de redactie van Venturebeat mee aan de haal gegaan is. Het wachten is nu op reactie vanuit Apple.

Uit de informatie van de FCC blijkt de iPhone 12-modellen zijn voorzien van een speciale oplaadfunctie waarmee andere accessoires opgeladen kunnen worden. In de filing wordt de nadruk gelegd op tenminste één Apple-accessoire. Op dit moment is dit nog niet mogelijk, maar dit zou in de toekomst dus wel kunnen. Het gaat om de volgende tekst:

In addition to being able to be charged by a desktop WPT charger (puck), 2020 iPhones also support WPT charging function at 360 kHz to charge accessories. Currently the only accessory that can be charged by iPhones is an external potential apple accessory in future.

iPhone 12 Pro
MagSafe

iPhone 12 gaat accessoires opladen?

De redactie van Bloomberg heeft de informatie ook gezien en speculeert nu over de accessoire die mogelijk opgeladen kan worden door de iPhone 12. Het zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat we AirPods met MagSafe-ondersteuning krijgen in de toekomst. Het doosje van de oordoppen kunnen dan mogelijk magnetisch vastgemaakt worden aan de achterkant van de Apple-smartphone en zodoende opgeladen worden. Dat kan handig zijn wanneer je onderweg bent en geen opladers meegenomen hebt. Natuurlijk gaat dat wel ten koste van je smartphone-accu, maar dat is natuurlijk je eigen overweging.

Samsung biedt dergelijke functionaliteit al een tijdje aan, in de vorm van Powershare. Wanneer je een moderne, high-end Samsung Galaxy hebt, dan kun je je accessoires, zoals een smartwatch, via de achterkant van je smartphone opladen. Ook kun je andere smartphones en apparaten met draadloos opladen op die manier van energie voorzien. Apple heeft in elk geval nog niet gereageerd op dit nieuws, dus we zullen nog even op bevestiging moeten wachten.

Reageer op artikel:
iPhone 12-modellen mogelijk aan de haal met populaire Samsung-functie
Sluiten