Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 15 oktober 2020

iPhone 12 kan twee keer sneller opladen dan eerdere iPhones

Op de presentatie van de iPhone 12 maakten we voor het eerst kennis met MagSafe. Dat zorgt voor voordelen tijdens het opladen.

Draadloos opladen is natuurlijk niet iets nieuw voor Apple. Het bedrijf begon hiermee met de iPhone 8 en iPhone X drie jaar geleden. De telefoons kregen een glazen achterkant zodat de stroom makkelijker naar de accu gebracht kon worden. Toen was opladen gelimiteerd tot 5W. Niet kort daarna werd dit geüpdatet naar 7,5W. Bij de iPhone 12 wordt dit 15W.

MagSafe voor de iPhone 12

Overigens lijkt dit veel, maar is dat het niet. Er zijn namelijk verschillende Android-toestellen die 30W aankunnen. Ook haal je niet zomaar de 15W bij een iPhone 12. Een Qi-oplader is niet genoeg. Je moet een oplader hebben met het nieuwe MagSafe-systeem. Dit systeem zorgt met de magneten ervoor dat de oplader naadloos aansluit op de iPhone. Voorheen kon een telefoon niet goed laden als de Qi-oplader niet op de juist plek zat.

Overigens hoef je die opladers niet alleen bij Apple te kopen. Tijdens de presentatie liet het bedrijf weten dat ook andere partijen bezig zijn met een MagSafe-oplader. Het is natuurlijk een grote stap vooruit: van 7,5W naar 15W, maar dat is nog altijd niet de meest efficiënte manier. Het opladen via een kabel gaat nog sneller. Zo kun je op de iPhone 12 gebruik maken van fast-charge. Hiermee laad je tot 50% op binnen 30 minuten met een adapter van 20W of hoger.

Zo werkt het. (Afbeelding: Apple)

Opladers van Apple

Apple zelf komt met twee laders voor de iPhone 12. Als eerste is daar de gewone MagSafe-charger. Dit is een ronde magneet die je gewoon aan de achterkant van je iPhone kunt bevestigen. Deze kost 45 euro. Als tweede komt het met de MagSafe Duo. Deze is pas later beschikbaar. Hiermee kun je tegelijkertijd je iPhone 12 als je Apple Watch opladen. De prijs is nog onbekend.

Ook brengt Apple nog andere accessoires uit die gebruikmaken van de MagSafe functie. Zo komt het met verschillende cases en een wallet waar je jouw pasjes in kunt doen.

Reageer op artikel:
iPhone 12 kan twee keer sneller opladen dan eerdere iPhones
Sluiten