Jelle van Es
Jelle van Es App Store 23 oktober 2020

iPhone 12 gekocht? Gooi ‘em vol met deze 5 fantastische games!

Vandaag is de dag dat de iPhone 12 officieel is gelanceerd. Mogelijk heb je een pre-order geplaatst en kun je straks met je fonkelnieuwe smartphone aan de slag. Even alles overzetten, wat foto’s maken en genieten. Maar wat te doen nadat je deze stappen hebt gedaan? Wat dacht je van het installeren van een aantal games.

Met de komst van de Apple Arcade is dat natuurlijk een fluitje van een cent. Wanneer je daar een abonnement op hebt, dan kun je de games die binnen dat programma zitten zonder extra kosten op de iPhone 12 zetten. Maar wat zijn nou de absolute aanraders? Heel veel, maar met deze vijf, die overigens niet allemaal binnen de Apple Arcade vallen, kom je een heel eind op weg.

Sayonara Wild Hearts op de iPhone 12

Ben je een liefhebber van muziek in combinatie met actie? Dan is dit een titel voor jou. Sayonara Wild Hearts is wat mij betreft één van de fijnste games die je op de Apple Arcade kan halen. Het is een game waarbij je een funky soundtrack krijgt voorgeschoteld en op motoren door allemaal settings scheurt. Daarbij is het zaak om obstakels te vermijden en met de juiste timing je vijanden te verslaan. Een game die je eigenlijk wel met een goede koptelefoon moet gaan spelen.

Scoor hem hier

Sayonara Wild Hearts iPhone 12
Sayonara Wild Hearts

The Witness

Op je iPhone 12 kun je ook wat grotere games gaan spelen, zoals een game als The Witness. Oorspronkelijk verscheen de game in 2016 om een paar jaar daarna zijn weg naar het iOS-platform te vinden. Het is een game waarin je op een mysterieus eiland wordt gedropt en daar moet uitzoeken wat er gaande is. Terwijl je steeds meer en meer ontdekt en begrijpt, krijg je allemaal verschillende puzzels voorgeschoteld. Echt zo’n typische game die je moet beleven om hem te waarderen.

Scoor hem hier

The Witness

Journey

Als je het hebt over games die je moet beleven, dan mag Journey in dat rijtje niet ontbreken. De game kwam in eerste instantie uit op de PlayStation 3, maar is vandaag de dag op meerdere platformen beschikbaar en is ideaal om te spelen op je iPhone 12. Het is een game waarbij je niks wordt uitgelegd en je je in een soort van woestijn bevindt. Het enige gevoel dat je hebt, is dat je op reis moet gaan. En zodoende beweeg je je richting een berg en kom je onderweg allemaal prachtige dingen tegen.

Scoor hem hier

Journey

Oceanhorn 2

De bovenstaande games moet je los kopen en kost wel een paar euro. Oceanhorn 2 is wat dat betreft weer een game die onderdeel is van de Apple Arcade. En dus kun je die gratis binnenhalen. De game wordt vaak beschreven als een soort Zelda-achtige game, maar dan geef je de game iets te veel eer. Toch is het een mooie adventure game, waar je heel wat uren in kan storten. En omdat hij dus onderdeel is van de Apple Arcade, kun je hem met gemak uit proberen op je iPhone 12.

Scoor hem hier

Oceanhorn 2

Genshin Impact op de iPhone 12

Tot slot nog de hit van de moment in de vorm van Genshin Impact. Dit is een free-to-play-game. Veel games die op die manier opereren zijn er echt op een smerige manier op gebrand om jou van je centen af te helpen. Maar dit grote avontuur heeft dat wat minder. Je geeft geld uit om quests sneller af te maken of om leuke companions je te vergezellen tijdens je race. Dat zijn echt geen essentiële onderdelen, waardoor je de game met een gerust hart op je iPhone 12 kunt gaan zetten.

Scoor hem hier

Genshin Impact
Reageer op artikel:
iPhone 12 gekocht? Gooi ‘em vol met deze 5 fantastische games!
Sluiten