Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 15 oktober 2020

iPhone 12 krijgt alsnog EarPods, maar wel alleen in Frankrijk

Tijdens de presentatie van de iPhone 12 zagen we dat Apple geen EarPods meer gaat leveren. Althans, overal ter wereld, behalve in Frankrijk.

Het was een van de grote thema’s tijdens de iPhone 12-presentatie tijdens het Hi, Speed-evenement afgelopen dinsdag. Apple wil in 2030 klimaat-neutraal zijn. Een van de beslissingen die het bedrijf daarvoor zegt te nemen, is het niet leveren van EarPods en een oplaad-adapter. Je krijgt nu alleen nog een kabeltje met USB-C-aansluiting mee.

Beter voor het milieu

Door het besparen van de adapter en EarPods maakt Apple de doos van de iPhone 12 een stukje kleiner. Hierdoor kunnen er 70 procent meer exemplaren tegelijkertijd worden vervoerd. Of alleen het milieu de reden is, is natuurlijk wel echt de vraag. Het levert Apple ook een kostenbesparing mee om het niet bij de telefoon te hoeven leveren. Bovendien kan het bedrijf ook nog eens apart verdienen aan de verkoop van accessoires.

Wel een iPhone 12 met EarPods in Frankrijk

De levering van de iPhone 12 zonder EarPods geldt voor de hele wereld. Er is echter een land die eraan ontsnapt: Frankrijk. Vanwege speciale wetgeving kiest Apple ervoor om daar alsnog de oortjes te leveren. Volgens de wet moet er een hands-free kit of een headset bij een telefoon aanwezig zijn om kinderen van 14 jaar en jonger te beschermen tegen elektromagnetische straling.

De Franse overheid is namelijk niet overtuigd dat de onschadelijkheid van die straling voor een langere tijd is bewezen, speciaal ten opzichte van kinderen. Elk bedrijf moet dus een headset leveren en in de handleiding het gebruik van het gadget aanbevelen. Doet het dan niet, dan kan het bedrijf een boete krijgen van 75.000 euro

De EarPods zitten gewoon in de doos in Frankrijk.

Dat Apple zich aan de wet gaat houden is te zien in de Franse online Apple Store. Daar staat volgens MacRumours een afbeelding dat de oortjes in de verpakking zitten bij een iPhone 12 (Pro).

 

Reageer op artikel:
iPhone 12 krijgt alsnog EarPods, maar wel alleen in Frankrijk
Sluiten