Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 5 oktober 2020

iPhone 12, AirPods Studio en meer: gaat Apple los in oktober?

Nadat de iPhone 12 serie ontbrak tijdens het Time Flies evenement op 15 september, werd direct duidelijk dat Apple nog een groot evenement op de planning heeft staan. De kans dat dit evenement in oktober plaatsvindt is aanzienlijk groot, maar wat kunnen we dan verwachten?

Wie de geruchten en lekken van de afgelopen tijd een beetje in de gaten heeft gehouden, weet inmiddels wel een beetje wat er op de planning staat. In dit artikel zetten we de producten, die we mogelijk deze maand nog te zien krijgen, voor je op een rij.

De iPhone 12 serie

De hele reden dat er nog een groot Apple evenement verwacht wordt is natuurlijk de iPhone 12. De nieuwe smartphone line-up dook niet op tijdens het Time Flies evenement. Al zijn we dankzij Apple wel iets wijzer geworden.

We zagen bijvoorbeeld de A14 Bionic chip verschijnen. De processor werd aangekondigd voor de nieuwe iPad Air, maar zal waarschijnlijk ook in de nieuwe iPhone 12 serie te vinden zijn. Daarnaast gingen er geruchten rond dat Apple geen lichtnet-adapter in de doos van de iPhone 12 stopt. Iets dat ook het geval blijkt te zijn bij de nieuwe Apple Watch-modellen. Gezien een deel van de presentatie zich richtte op Apple’s zorgen om het milieu, denk ik dat het inmiddels wel duidelijk is wat we kunnen verwachten.

Het lijkt er sterk op dat we vier verschillende iPhone 12 modellen kunnen verwachten. Zo zien waarschijnlijk de iPhone 12 mini, de reguliere 12 en de twee pro-modellen het daglicht. De toestellen variëren tussen de 5.4-inch en de 6.7-inch qua grootte en zullen voorzien zijn van 5G-ondersteuning. Benieuwd wat we nog meer verwachten? Lees dan zeker ook dit artikel even!

iPhone 12 conceptafbeelding
De nieuwe serie

AirPods Studio, AirTags en meer

Naast het ontbreken van de iPhone 12, waren er nog een aantal producten die op 15 september schitterde door afwezigheid.

Een van die producten waren de AirTags. Apple is bezig met het ontwikkelen van een Tile-achtige gadget om je spullen te kunnen tracken. Waar er eerst verwacht werd dat deze op 15 september het daglicht zou zien, zou het ook best logisch zijn dat Apple de AirTags tegelijkertijd met de iPhone 12 serie onthult. Dat lijkt ook te gelden voor de AirPods Studio. De over-ear koptelefoon van Apple zou een prijskaartje van rond de $350 krijgen. Een voorproefje kregen we eerder dit jaar al en de koptelefoon lijkt al even klaar te zijn voor lancering. Maar krijgen we hem ook te zien?

Voorafgaand aan het Time Flies evenement doken geruchten op over een HomePod mini. Apple zou bezig zijn met de productie van een kleinere en meer betaalbare speaker. Alleen lijken er nog geen echte bewijzen te zijn dat het bedrijf uit Cupertino dit apparaat in oktober gaat laten zien. Het zou kunnen, maar de kans is klein. Iets dat overigens ook geldt voor Apple Silicon. Het bedrijf uit Cupertino heeft gezegd dat we voor het einde van 2020 het eerste product te zien krijgen. Oktober 2020 lijkt wat dat betreft nog wel erg vroeg te zijn. Al helemaal, omdat er 0 geruchten en lekken over te vinden zijn.

iPhone 12 evenement

Apple heeft het iPhone 12 evenement nog niet aangekondigd, maar de verwachting is dat deze op 13 oktober plaats zal vinden. Mocht dat daadwerkelijk het geval zijn, dan krijgen we daar waarschijnlijk deze week bericht van. Normaal gesproken verstuurt Apple een week voor het evenement de uitnodigingen, dus dat betekent dat we deze morgen kunnen verwachten.

Morgen meer dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 12, AirPods Studio en meer: gaat Apple los in oktober?
Sluiten