Thomas Aalderink
Thomas Aalderink | LinkedIn Nieuws 16 oktober 2020

iPad Air 4 vanaf vandaag te bestellen, levering volgt volgende week

Een maand geleden werd de vernieuwde iPad Air onthuld. Apple toonde het nieuwe ontwerp en alle functionaliteiten die we kunnen verwachten. Over de releasedatum van de tablet was Apple minder duidelijk. Ergens in oktober was de boodschap. Inmiddels weten we redelijk zeker dat 23 oktober de definitieve datum is.

Dat weten we dankzij de Amerikaanse winkelgigant Walmart. Sinds gisteren is de iPad Air 4 te pre-orderen op hun website. Inmiddels is hij daar uitverkocht, maar de mensen die op tijd waren, krijgen de tablet volgens Walmart volgende week vrijdag in huis. Dat is dus op 23 oktober. Eerder voorspelde Jon Prosser, die het wel vaker bij het juist eind heeft, ook dat de iPad Air 4 vanaf volgende week vrijdag in de winkel ligt.

Vernieuwde iPad Air vanaf vandaag te bestellen bij Apple

De verwachting is dat ook Apple zelf deze datum vandaag gaat bevestigen. Het is in ieder geval zeker dat de iPad-maker vandaag gaat beginnen met het aannemen van pre-orders. Wanneer je naar de Nederlandstalige site van Apple gaat en naar de prijs van de iPad Air zoekt, krijg je namelijk het volgende bericht:

iPad Air 4 Apple Store

Vanaf 14:00 kun je de iPad Air dus ook bij Apple zelf gaan bestellen. Op dat moment zal ook de officiële releasedatum bekend worden. Dit is naar alle waarschijnlijkheid dus over precies een week. Ook andere winkels zoals John Lewis vermelden dat de vernieuwde tablet op 23 oktober gaat verschijnen. Het is bij hen alleen nog niet mogelijk om deze al te bestellen.

Wat heeft de iPad Air 4 te bieden?

Apple heeft de iPad Air behoorlijk onder handen genomen. Zo gaat het ontwerp drastische veranderen. De Air lijkt niet langer op de gewone iPad, maar volgt het voorbeeld van de Pro modellen. Ook krijg je opeens de keuze uit een stuk meer kleuren.

Daarnaast is de iPad Air 4 voorzien van de A14 Bionic Chip die ook in de nieuwe iPhone 12 te vinden is. Een andere belangrijke verandering is dat Apple afscheid neemt van de Lightning-poort. Het opladen gaat voortaan, net als bij de iPad Pro, via een USB-C aansluiting. Benieuwd wat je nog meer kunt verwachten van de verbeterde Air? Lees dan hier verder.

Reageer op artikel:
iPad Air 4 vanaf vandaag te bestellen, levering volgt volgende week
Sluiten