iPad Air 4 vanaf vandaag te bestellen, levering volgt volgende week

Door: Thomas Aalderink - 7 reacties
iPad Air
(Afbeelding: Apple)

Een maand geleden werd de vernieuwde iPad Air onthuld. Apple toonde het nieuwe ontwerp en alle functionaliteiten die we kunnen verwachten. Over de releasedatum van de tablet was Apple minder duidelijk. Ergens in oktober was de boodschap. Inmiddels weten we redelijk zeker dat 23 oktober de definitieve datum is.

Dat weten we dankzij de Amerikaanse winkelgigant Walmart. Sinds gisteren is de iPad Air 4 te pre-orderen op hun website. Inmiddels is hij daar uitverkocht, maar de mensen die op tijd waren, krijgen de tablet volgens Walmart volgende week vrijdag in huis. Dat is dus op 23 oktober. Eerder voorspelde Jon Prosser, die het wel vaker bij het juist eind heeft, ook dat de iPad Air 4 vanaf volgende week vrijdag in de winkel ligt.

Vernieuwde iPad Air vanaf vandaag te bestellen bij Apple

De verwachting is dat ook Apple zelf deze datum vandaag gaat bevestigen. Het is in ieder geval zeker dat de iPad-maker vandaag gaat beginnen met het aannemen van pre-orders. Wanneer je naar de Nederlandstalige site van Apple gaat en naar de prijs van de iPad Air zoekt, krijg je namelijk het volgende bericht:

iPad Air 4 Apple Store

Vanaf 14:00 kun je de iPad Air dus ook bij Apple zelf gaan bestellen. Op dat moment zal ook de officiële releasedatum bekend worden. Dit is naar alle waarschijnlijkheid dus over precies een week. Ook andere winkels zoals John Lewis vermelden dat de vernieuwde tablet op 23 oktober gaat verschijnen. Het is bij hen alleen nog niet mogelijk om deze al te bestellen.

Wat heeft de iPad Air 4 te bieden?

Apple heeft de iPad Air behoorlijk onder handen genomen. Zo gaat het ontwerp drastische veranderen. De Air lijkt niet langer op de gewone iPad, maar volgt het voorbeeld van de Pro modellen. Ook krijg je opeens de keuze uit een stuk meer kleuren.

Daarnaast is de iPad Air 4 voorzien van de A14 Bionic Chip die ook in de nieuwe iPhone 12 te vinden is. Een andere belangrijke verandering is dat Apple afscheid neemt van de Lightning-poort. Het opladen gaat voortaan, net als bij de iPad Pro, via een USB-C aansluiting. Benieuwd wat je nog meer kunt verwachten van de verbeterde Air? Lees dan hier verder.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  tjapie

  Als ik hem ik mijn winkelmandje leg, staat er:

  Ophalen in de Store: 25 oktober bij Apple Amsterdam.

  Levering thuis ergens in november.

 • Profielfoto
  RW076

  tjapie op 17 oktober 2020 14:02
  Als ik hem ik mijn winkelmandje leg, staat er:

  Ophalen in de Store: 25 oktober bij Apple Amsterdam.

  Levering thuis ergens in november.

  Ik krijg hem de 23e gewoon thuisgestuurd. (misschien omdat ik er AppleCare bij heb gekocht?)

 • Profielfoto
  Motu

  Ik heb hem ook besteld met Apple care, maar er staat tussen 29okt en 3nov.  Maakt me verder weinig uit.. paar dagen langer.

 • Profielfoto
  Frans

  Als er één online store is waar ik niet meer wil bestellen is het de Apple Store. Je kan niet aangeven op welke dag je jouw bestelling bezorgd wilt hebben en als je meerdere producten bestelt kan het zomaar zijn dat Apple besluit die op verschillende dagen te bezorgen. Na je bestelling krijg je bericht van een periode waarbinnen je bestelling bezorgd zal worden. Een korte tijd voor die periode krijg je de ‘definitieve’ dag toegestuurd, dan kan je regelen dat je dan thuis bent. Behalve dat die dag op het laatste moment nog gewijzigd wordt door Apple en je pakketje zomaar een dag eerder bezorgd wordt, op een dag dat je op je werk bent. Het is mij meerdere keren overkomen, een jaar geleden ook nog. Ik heb Apple daar uitgebreid feedback over gegeven, waarvoor ze me zelfs bedankt hebben, maar ik heb niet de indruk dat er al iets verbeterd is. Of zijn er mensen die positievere ervaringen hebben gehad met leveringen door de online Apple Store in het afgelopen jaar?

 • Profielfoto
  Motu

  Frans op 18 oktober 2020 21:17
  Als er één online store is waar ik niet meer wil bestellen is het de Apple Store. Je kan niet aangeven op welke dag je jouw bestelling bezorgd wilt hebben en als je meerdere producten bestelt kan het zomaar zijn dat Apple besluit die op verschillende dagen te bezorgen. Na je bestelling krijg je bericht van een periode waarbinnen je bestelling bezorgd zal worden. Een korte tijd voor die periode krijg je de ‘definitieve’ dag toegestuurd, dan kan je regelen dat je dan thuis bent. Behalve dat die dag op het laatste moment nog gewijzigd wordt door Apple en je pakketje zomaar een dag eerder bezorgd wordt, op een dag dat je op je werk bent. Het is mij meerdere keren overkomen, een jaar geleden ook nog. Ik heb Apple daar uitgebreid feedback over gegeven, waarvoor ze me zelfs bedankt hebben, maar ik heb niet de indruk dat er al iets verbeterd is. Of zijn er mensen die positievere ervaringen hebben gehad met leveringen door de online Apple Store in het afgelopen jaar?

  Klopt Frans,  ik ben toevallig altijd thuis.  Maar voorheen liet ik gewoon alles op mijn werk bezorgen. Probleem opgelost toch.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Moet je eens wat bij Amazon bestellen.;)

  ‘Levering dinsdag’.

  (Het is donderdag) Uur later: ‘Levering vrijdag’.

  Op vrijdag bericht van DHL: ‘Vanavond staan we voor de deur’.

  Bericht van Amazon: Helaas is uw pakket 1 tot 2 dagen vertraagd.

  Half uur later: DHL met het pakket voor de deur.

  :)

 • Profielfoto
  tjapie

  Ik krijg hem de 23e gewoon thuisgestuurd. (misschien omdat ik er AppleCare bij heb gekocht?)

  Ook met AppleCare toegevoegd blijft bij mij de leverdatum 3 tot 10 november. Ophalen kan vanaf zondag.