iPad Air 4 komt er heel snel aan blijkt uit informatie van winkeliers

Door: Jeroen Kraak - 5 reacties
iPad Air
(Afbeelding: Apple)

Binnenkort kun je de iPad Air 4 gaan bestellen. Dat blijkt uit het marketingmateriaal dat winkels hebben binnengekregen.

De iPad Air 4 was een van de grote onthullingen tijdens het Time Flies-evenement van Apple. Naast de twee nieuwe Apple Watches en de iPad (achtste generatie) en verschillende diensten als Fitness+ was dit de andere grote onthullingen. Hoewel bij de rest allemaal bekend werd vanaf wanneer het beschikbaar is, bleef Apple rond de iPad Air 4 wat vaag. Hij zou ergens in oktober beschikbaar zijn. De precieze datum lijkt nu echt heel dichtbij te komen.

Aanwijzingen voor een snelle release

Verschillende winkels hebben namelijk marketingmateriaal ontvangen voor de nieuwe iPad Air 4, vertelt Bloombergs Mark Gurman op Twitter. Dit klopt dus met de eerdere berichtgeving over de tablet. Eerder gingen er geruchten dat Apple afgelopen woensdag de pre-orders van de nieuwe iPad zou openen, maar dat is niet gebeurd. Het lijkt er nu op als dit alsnog snel gaat gebeuren, al is een datum nog steeds onbekend.

Wat kunnen we verwachten van de iPad Air 4?

De iPad Air 4 belooft veel goed en kunnen we nu al de meest kleurrijke editie ooit noemen. De tablet is verkrijgbaar in wit, zwart, zalmroze, lichtgroen en lichtblauw. Het ontwerp is sterk geïnspireerd op dat van de iPad Pro. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan de camerabump die we kennen van de iPhone 8. Er zit geen LiDAR scanner op het apparaat.

Maar gelukkig zit er ook veel moois aan de binnenkant. Het meest noemenswaardige is natuurlijk de nieuwe A14 Bionic Chip. Apple noemt deze haar meest geavanceerde chip ooit. Daarmee is de iPad 40 procent sneller dan zijn voorganger.

Daarnaast stapt Apple met de iPad Air 4 over naar USB-C en laat het de lightning-poort dus links liggen. Hopelijk gaan we de aansluiting ook terugzien op de nieuwe iPhone die later gepresenteerd gaat worden. Wanneer is nog niet bekend, maar verschillende geruchten gaan over dinsdag 13 oktober. Wellicht weten we dan meer.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Uw winkelmandje bevat:

  iPad Air 2020
  AppleCare+
  2e Gen ApplePencil

  Bestelknop onbeschikbaar.

 • Profielfoto
  Wintendo

  Logisch is ook pas 13 november beschikbaar:)

  Wanneer is nog niet bekend, maar verschillende geruchten gaan over dinsdag 13 november

 • Profielfoto
  RW076

  Zie al een paar dagen dat Aces hem binnen 3 dagen kan leveren. Vandaag zag ik voor 16:00 besteld, morgen in huis.

 • Profielfoto
  RW076
 • Profielfoto
  RW076