iPad Air 4: eerste A14 Bionic-benchmarkresultaten duiken op

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
iPad Air (2020)
(Afbeelding: Apple)

De onlangs aangekondigde iPad Air 4 is het eerste Apple-apparaat dat voorzien is van de A14 Bionic-chip. De verwachting is dat die chipset ook naar de iPhone 12-lijn komt. Maar hoe goed presteert die processor nou eigenlijk? De tablet is door de Geekbench-benchmark gehaald, waardoor het antwoord op die vraag beschikbaar is.

Het nieuws werd voor het eerst gedeeld door Ice Universe op Twitter, een Twitter-account dat ook vaak geruchten deelt over aankomende producten. De iPad Air 4 die de test doorstaan heeft, draait op iOS 14.0.1. De Geekbech-score komt uit op 1583 voor single-core en 4198 voor multi-core. Ter vergelijking: toen een iPad Air 3 met de A12 Bionic dezelfde test doorstaan had, kwamen daar scores uit van 1112 en 2832. Dat betekent dus dat de A14 42 procent beter scoort als het om single-core gaat en maar liefst 48 procent beter scoort als het om multi-core gaat. In vergelijkg met de A13-chip in de iPhone 11 gaat het om een verbetering van respectievelijk 20 en 28 procent. Die processor behaalde de scores 1327 en 3286.

iPad Air (2020)
iPadOS 14 draait er lekker op! (Afbeelding: Apple)

iPad Air 4-processor doet het goed in de test

Nu hebben we dus al een beter idee van wat we van de A14-chipset in de iPhone 12 kunnen verwachten, ten opzichte van de A13-chipset in de iPhone 11. Het verschil is niet gigantisch groot, maar elke verbetering is welkom. Dat gezegd hebbende is de kans groot dat de processor ietwat aangepast kan worden door Apple, waardoor de prestaties net even wat beter kunnen zijn op de iPhone 12 dan op de iPad Air 4. De Air 4 heeft bijvoorbeeld ook 4 GB aan werkgeheugen, terwijl de iPhone 12 waarschijnlijk (of tenminste) 6 GB krijgt.

Verder is ook de Metal-score inmiddels naar buitengekomen voor de iPad Air 4. De A14-chipset behaalt een score van 12571, een score die gerelateerd is aan grafische kracht. Daarmee is de Air 4 nu grafisch de krachtigste iPad die er is, aangezien de iPad Pro uit 2020 een score behaalde van 11665.

Twitter

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  Kleine tip, als je het over cijfers hebt, gebruik dan ook plaatjes van die scores.
  Deze twee plaatjes voegen echt niets toe aan het topic.

 • Profielfoto
  Yh-xxl

  RW076 op 5 oktober 2020 12:18
  Kleine tip, als je het over cijfers hebt, gebruik dan ook plaatjes van die scores.
  Deze twee plaatjes voegen echt niets toe aan het topic.

  what he said

 • Profielfoto
  Night

  Gebruiker Interface heeft wegens het plaatsen van ongewenste reacties – o.a. bij dit artikel – een ban van twee weken gekregen.