iOS 14-icoontjes veranderen? Met deze applicatie is het echt mogelijk!

Door: Wesley Akkerman - 11 reacties
Launch Center Pro
(Afbeelding: Launch Center Pro)

Het is nu een tijdje mogelijk dat je je thuisscherm op je iPhone of iPad voorziet van je eigen icoontjes. Maar helaas is het zo dat het nogal een ding is om alles aan te passen. De applicatie Launch Center Pro lost dat probleem voor je op, waardoor je dus veel sneller je scherm personaliseert.

De app Launch Center Pro is al een tijdje beschikbaar, maar een recent uitgebrachte update maakt het gebruik van de app veel gemakkelijker. Je hoeft namelijk niet meer door veel hoepels te springen om een paar app-icoontjes aan te passen. De update introduceert namelijk een oplossing die gebruikmaakt van Apples eigen profielensysteem. De app installeert zelfgemaakte ‘web clip’-profielen die direct gelinkt worden aan geselecteerde applicaties. Zo kun je dus eindelijk custom iconen maken die net zoals applicaties werken. Je kunt ze bovendien in één keer installeren, waardoor je dat dus niet meer per stuk hoeft te doen.

Launch Center Pro
Launch Center Pro op iPhone. (Afbeelding: Launch Center Pro)

Launch Center Pro laat je snel iconen veranderen

Perfect is het systeem echter niet. Je moet alles nog steeds handmatig instellen en je moet ook de echte apps verbergen uit de app-bibliotheek van iOS 14. De web clips van Launch Center Pro zijn namelijk nog steeds weblinks, in feite. Desondanks kan dit een prima alternatief voor Shortcuts zijn, waarmee je veel sneller dus custom iconen instelt. Bovendien is het zo dat de app niet werkt met de apps van Apple: je kunt alleen third-party applicaties gebruiken. Dat komt namelijk door beperkingen die Apple zijn eigen apps opgelegd heeft, waardoor je daar dus nog wel afhankelijk bent van Shortcuts.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze app, dan kun je hier een video bekijken waarin het installatieproces uitgelegd wordt. Launcher Center Pro biedt veel functies aan. Zo kun je bijvoorbeeld zelf foto’s of afbeeldingen importeren. Maar je kunt de iconen ook zelf maken via de composer. Een onlangs aangenomen designer werkt momenteel hard aan het uitbreiden van de beschikbare designs voor de zelfgemaakte iconen.

De app is gratis te downloaden uit de App Store. Echter, heel veel functies vragen wel om een betaling. Er zijn verschillende digitale aankopen beschikbaar, zoals een jaarabonnement van 16,49 euro en een volledige unlock voor de rest van je leven. Die kost 38,99 euro.

 

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Lol. Welke ‘gek’ zou dit werkelijk gaan gebruiken? Zeker als dat ook nog eens geld kost. Een voor een al je icoontjes aanpassen, daarna je app verbergen, en dat voor al je 138 apps.

  Yep… koop dan gelijk een Android telefoon. .;)

 • Profielfoto
  Hyrax

  Het lijkt wel of KW geen drie comments kan zonder ‘Android’ te noemen of het feit dat hij een Android telefoon gebruikt…

 • Profielfoto
  KarelWillem

  KarelWillem op 20 oktober 2020 11:15
  Lol. Welke ‘gek’ zou dit werkelijk gaan gebruiken? Zeker als dat ook nog eens geld kost. Een voor een al je icoontjes aanpassen, daarna je app verbergen, en dat voor al je 138 apps.

  Yep… koop dan gelijk een andere telefoon. .;)

   

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ja, autocorrect hè?!

  ;)

  Maar omarm nu gewoon het feit dat je een mooi strak OS hebt, en ga dat niet lopen verkloten met deze onzin.

 • Profielfoto
  TakkU

  KarelWillem op 20 oktober 2020 12:03
  Ja, autocorrect hè?!

  ;)

  Maar omarm nu gewoon het feit dat je een mooi strak OS hebt, en ga dat niet lopen verkloten met deze onzin.

  Niemand verplicht je om dit te gebruiken toch 😉 Als je het een strak design vind, dan laat je het lekker zo. Vind je leuk om te fröbelen met je homescreen, doe dat dan lekker. Ieder z’n zin, toch?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Ah ja, als iemand 38 euro uit wil geven aan zoiets futiels; ‘be my guest’.

 • Profielfoto
  Matador

  Bovendien werkt het alleen netjes voor third-party apps en niet voor de standaard Apple apps. Bagger.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat bedoel ik. Je maakt de zooi alleen maar een stuk lelijker.

  Een hoop gefröbel voor veel teveel geld.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  KarelWillem op 20 oktober 2020 14:28
  Dat bedoel ik. Je maakt de zooi alleen maar een stuk lelijker.

  Een hoop gefröbel voor veel teveel geld.

  Lastig he, als iemand een keuze maakt die jij niet zou maken? De wereld gaat op het ogenblik kapot aan dit soort onbegrip

 • Profielfoto
  Chuck

  +1

 • Profielfoto
  SvS

  Inmiddels weet ieder regelmatige forumbezoeker dat KW een grote fan is van Android en dat we met z’n allen echt eens moeten gaan kijken naar Android. Toch ben ik nu in dit geval ermee eens: Wil je freubelen met icons, koop een Android, ben je happy met iOS, waarbij alles al geregeld is, met sandbox en al, dan blijf je bij iOS.