Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 20 oktober 2020

iOS 14-icoontjes veranderen? Met deze applicatie is het echt mogelijk!

Het is nu een tijdje mogelijk dat je je thuisscherm op je iPhone of iPad voorziet van je eigen icoontjes. Maar helaas is het zo dat het nogal een ding is om alles aan te passen. De applicatie Launch Center Pro lost dat probleem voor je op, waardoor je dus veel sneller je scherm personaliseert.

De app Launch Center Pro is al een tijdje beschikbaar, maar een recent uitgebrachte update maakt het gebruik van de app veel gemakkelijker. Je hoeft namelijk niet meer door veel hoepels te springen om een paar app-icoontjes aan te passen. De update introduceert namelijk een oplossing die gebruikmaakt van Apples eigen profielensysteem. De app installeert zelfgemaakte ‘web clip’-profielen die direct gelinkt worden aan geselecteerde applicaties. Zo kun je dus eindelijk custom iconen maken die net zoals applicaties werken. Je kunt ze bovendien in één keer installeren, waardoor je dat dus niet meer per stuk hoeft te doen.

Launch Center Pro
Launch Center Pro op iPhone.

Launch Center Pro laat je snel iconen veranderen

Perfect is het systeem echter niet. Je moet alles nog steeds handmatig instellen en je moet ook de echte apps verbergen uit de app-bibliotheek van iOS 14. De web clips van Launch Center Pro zijn namelijk nog steeds weblinks, in feite. Desondanks kan dit een prima alternatief voor Shortcuts zijn, waarmee je veel sneller dus custom iconen instelt. Bovendien is het zo dat de app niet werkt met de apps van Apple: je kunt alleen third-party applicaties gebruiken. Dat komt namelijk door beperkingen die Apple zijn eigen apps opgelegd heeft, waardoor je daar dus nog wel afhankelijk bent van Shortcuts.

Mocht je geïnteresseerd zijn in deze app, dan kun je hier een video bekijken waarin het installatieproces uitgelegd wordt. Launcher Center Pro biedt veel functies aan. Zo kun je bijvoorbeeld zelf foto’s of afbeeldingen importeren. Maar je kunt de iconen ook zelf maken via de composer. Een onlangs aangenomen designer werkt momenteel hard aan het uitbreiden van de beschikbare designs voor de zelfgemaakte iconen.

De app is gratis te downloaden uit de App Store. Echter, heel veel functies vragen wel om een betaling. Er zijn verschillende digitale aankopen beschikbaar, zoals een jaarabonnement van 16,49 euro en een volledige unlock voor de rest van je leven. Die kost 38,99 euro.

 

Reageer op artikel:
iOS 14-icoontjes veranderen? Met deze applicatie is het echt mogelijk!
Sluiten