Jelle van Es
Jelle van Es App Store 26 oktober 2020

iCloud backup terugzetten op je iPhone 12 zorgt voor problemen Fortnite

Wanneer je nog altijd graag Fortnite speelt op je iPhone, dan is dat wel even iets waar je rekening mee moet houden wanneer je een iPhone 12 in huis haalt. In verband met de strijd tussen Apple en Epic gaat die game niet helemaal goed mee.

Momenteel is het al zo dat wanneer je Fortnite op je iPhone hebt en deze wil verwijderen, dat je hem daarna niet meer opnieuw kan installeren. Maar datzelfde probleem ontstaat eigenlijk ook wanneer je je backup vanuit iCloud wil overzetten naar de iPhone 12.

Geen Fortnite op iPhone 12

Eigenlijk is het logisch, want Fortnite is niet meer op de App Store te vinden. En wanneer je dan overgaat naar je iPhone 12, dan loop je daar tegen een probleem aan. Afgelopen week werd dat in de onderstaande tweet van Matt Birchler wat dat perfect getoond.

Daarmee is het dus definitief onmogelijk om Fortnite op je iPhone 12 te spelen. De iPhone 11 is voorlopig het laatste model waarop de game gespeeld wordt, mits je hem op tijd hebt gedownload. Heel erg veel kun je er dan overigens niet mee. De game krijgt geen updates meer, zodat het niet mogelijk is om met andere spelers los te gaan in de game. Wat dat betreft heb je er dus eigenlijk niks aan. Totdat Epic en Apple op een gegeven moment de strijdbijl begraven of water bij de wijn gaan doen en de game weer op een enigszins normale manier beschikbaar is. Daar ziet het er alleen voorlopig niet naar uit.

Al meer dan twee maanden gedoe

Op 13 augustus werd Fortnite van de App Store verwijderd. Dit nadat Epic een work-around had gevonden om in-game transacties niet via de App Store te laten verlopen. Dat zorgt voor een juridische strijd, waar momenteel geen eind aan lijkt te komen. Het archief over deze strijd vind je hier.

Reageer op artikel:
iCloud backup terugzetten op je iPhone 12 zorgt voor problemen Fortnite
Sluiten