Mark Hofman
Mark Hofman HomePod 15 oktober 2020

‘HomePod mini is niet te koppelen aan een reguliere HomePod’

Afgelopen dinsdag, tijdens het Hi, Speed evenement, kondigde Apple niet alleen de iPhone 12-serie aan. De nieuwe HomePods mini zag het daglicht: een handige en compacte slimme speaker. Alleen lijkt hij op één bepaald gebied minder handig te zijn dan gedacht.

Waar de HomePod mini is te koppelen aan meerdere mini’s, is het niet mogelijk om de slimme speaker te koppelen aan een reguliere HomePod.

HomePod mini niet te koppelen aan een HomePod

Zoals de HomePod in de mogelijkheid is om te verbinding met een tweede HomePod, geldt dat ook zeker voor de HomePod mini. Dat maakte Apple tijdens het Hi, Speed evenement van eerder deze week bekend. Alleen wat het bedrijf uit Cupertino niet vertelde was het feit dat het niet mogelijk is om je mini met een reguliere speaker te verbinden. Dus wie een HomePod mini in huis heeft staan én een HomePod, kan deze twee niet combineren als stereopaar.

The Loop meldt overigens wel dat de twee speakers gelinkt kunnen worden om content af te spelen. Op die manier kun jij als gebruiker aan Siri vragen om in iedere kamer andere nummers af te spelen of om simpelweg over verschillende boxen hetzelfde nummer synchroon af te laten spelen. Het klinkt een beetje omslachtig en onzinnig, maar het is eigenlijk best logisch. De HomePod mini is een veel simpeler product dan de reguliere HomePod, die veel meer te bieden heeft. Het is voor de mini alleen al onmogelijk om de geluidskwaliteit van de HomePod na te bootsen met de single-driver waar de speaker op draait.

HomePod Mini
De mini

Nieuwe functionaliteit onderweg

Volgens The Loop is er wel een nieuwe functionaliteit onderweg voor de HomePod. Het is namelijk mogelijk om een nieuwe bioscoopervaring in huis te halen, wanneer je de slimme speaker paart met een Apple TV 4K.

“Om 5.1 of 7.1 Surround en Dolby Atmos te krijgen, moet je een of twee HomePod speakers koppelen aan de Apple TV. De functionaliteit vereist de spatial sound ondersteuning van de HomePod, dus werkt niet op de HomePod mini.”

Het is ook niet mogelijk om de HomePod en de HomePod apart van elkaar te koppelen aan je Apple TV. Het is wel mogelijk om twee mini’s te verbinding met het apparaat, zodat je een stereo-opstelling creëert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘HomePod mini is niet te koppelen aan een reguliere HomePod’
Sluiten