Google Stadia niet meer beschikbaar op de iPhone, Apple verwijdert app

Door: Jelle van Es - 1 reactie
Google Stadia
(Afbeelding: AFP / Ina Fassbender)

Apple is nog altijd bezig om verschillende gamingstreamdiensten te weren van zijn App Store. Toch zijn er omwegen gemaakt, waardoor je van een dienst als Google Stadia gebruik kunt maken. Of liever gezegd kon maken.

Want de speciale app die dit mogelijk maakte, Stadium, wordt verwijderd. Op het moment van schrijven was de app nog beschikbaar op de App Store, maar daar gaat een einde aan komen.

Geen Google Stadia meer op de iPhone en iPad

Stadium was een browser die zo was gemaakt dat je er makkelijk Google Stadia op kon spelen. De app was gemaakt door Zach Knox, die hem in eerste instantie had gedeeld via Reddit en daarna snel als een lopend vuurtje rond ging. De app is niet meer dan een browser, waar je een paar instellingen in moet verwerken om vervolgens in full screen modus gebruik te kunnen maken van Google Stadia. Dat is een slimme workaround van de App Store-regels, omdat het niet toegestaan is om een app te lanceren die gaming stream diensten mogelijk maakt. Maar dit is in principe een browser. Toch wordt de app nu verwijderd, zo laat Knox op Twitter weten.

Het probleem zou hem zitten in het feit dat de browser verbinding kon maken met een Bluetooth controller. Ook dat laat Knox zelf op Twitter weten.

De app is tot nu toe 15.000 keer gedownload, waardoor heel wat gamers op de iPhone gebruik kunnen maken van Google Stadia. Mocht je dat zelf ook nog willen, dan is het verstandig om de app nog even snel binnen te halen.

Gamingstreamdiensten op iOS

Google Stadia is niet de enige dienst die niet beschikbaar is op de iPhone en iPad. Ook de Xbox Game Pass ontbreekt. Microsoft zou echter werken aan een workaround, maar hoe dat precies loopt, dat is niet helemaal duidelijk.

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    Obi-wan Kenobi

    Heel jammer, dit. PC-games op m’n iPad Pro, dat zag ik al helemaal zitten! Enorm dwaas dat Apple dit soort diensten niet wil toestaan. Hopelijk kunnen Google Stadia en GeForce Now toch hun gamestreams beschikbaar maken via de browser, wat hen bij Chrome al wel gelukt is.