Mark Hofman
Mark Hofman App Store 1 oktober 2020

Google Meet voert 60 minuten limiet tot maart 2021 niet meer door

Google Meet blijft nog langer een stuk toegankelijker voor gratis gebruikers dan eerst het geval was. Waar je voorheen maximaal 60 minuten kon bellen als host werd het vanwege het coronavirus mogelijk om langer een gesprek te voeren.

Vanwege de recente ontwikkelingen in de wereld, en het feit dat mensen nog steeds veel vanuit huis moeten werken, verlengt Google het huidige beleid tot 2021.

Google Meet verwijdert 60 minuten limiet

Het huidige beleid van Google Meet, waarmee gratis gebruikers langer dan 60 minuten kunnen bellen, zou eigenlijk op 30 september verlopen. Alleen zijn de maatregelen, waardoor er wereldwijd veel meer vanuit huis gewerkt wordt, dat nog niet. Dat is dan ook de reden dat gratis gebruikers van Google Meet nog tot maart 2021 langer dan een uur kunnen bellen.

In een blogpost zegt Samir Pradhan, Group Product manager van Google Meet:

“Als we vooruitkijken naar de feestdagen is te verwachten dat mensen minder snel zullen reizen en met de hele familie bij elkaar zitten. Daarom willen we de mensen die afhankelijk zijn van Meet blijven ondersteunen door ook de komende maanden het gebruik van de dienst gratis te houden.”

Mensen met een gmail-account kunnen tot 31 maart 2021 dus gewoon blijven bellen via Google Meet.

Ook nodig

Ondanks het feit dat dit een mooi gebaar is van Google, heeft het Amerikaanse bedrijf dit ook wel nodig. Met concurrentie van diensten als Zoom en Microsoft Teams moet Google blijven innoveren en ontwikkelen om relevant te blijven op dit gebied. Dat deed Google Meet al eerder door het toevoegen van effecten voor achtergronden en door de mogelijkheid om 49 mensen tegelijkertijd te kunnen zien.

Gister verliep oorspronkelijk niet alleen het gratis gebruik van Google Meet, maar ook de gratis G Suite accounts verliepen. Hierdoor konden mensen gebruik maken van een aantal geavanceerde Google Meet functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan groepsgesprekken met 250 mensen en de mogelijkheid om gesprekken op te slaan in Google Drive. Die actie komt wel tot een einde en is op dit moment niet meer gratis te gebruiken.

Reageer op artikel:
Google Meet voert 60 minuten limiet tot maart 2021 niet meer door
Sluiten