Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 1 oktober 2020

Facebook voegt Messenger en Instagram Direct nu echt samen

Ongeveer een maand geleden begon Facebook met het samenbrengen van Messenger en Instagram Direct. De transitieperiode is nu officieel ingegaan en binnenkort zullen alle gebruikers, van Instagram Direct en natuurlijk Messenger, dat weten, aldus het sociale netwerk.

Wanneer de integratie voor iedereen uitgerold is, dan kunnen gebruikers van Instagram Direct en Facebook Messenger met elkaar communiceren, zoals ze allemaal dezelfde applicatie gebruiken. Door de integratie krijgt Direct overigens ook toegang tot een groot aantal functies waar Messenger eerder al over beschikte. Gebruikers van de Instagram-berichtendienst kunnen elkaar nu verdwijnende berichten sturen, selfiestickers maken en samen video’s bekijken. Dat laatste kan tijdens een videogesprek. Je kunt dan voorstellen samen een video te kijken, wat dan vervolgens ook in de applicatie gebeurt.

Facebook Messenger en Instagram Direct
Facebook Messenger en Instagram Direct komen samen.

Instagram Direct en Facebook Messenger komen samen

Gebruikers kunnen de update altijd weigeren mochten ze geen trek hebben in die integratie. Maar Facebook rekent erop dat Instagram Direct-gebruikers de update sowieso willen accepteren, vanwege de toevoeging van de extra functies. Naast kunnen chatten met iemand die niet dezelfde app heeft als jij, kunnen gebruikers ook profielen van elkaar opzoeken, op beide diensten tegelijkertijd. Ook dit is een functie waar je niet aan mee hoeft te doen, als je dat niet wil.

Waar en wanneer het samenvoegen precies plaatsvindt, dat is momenteel nog onduidelijk. CNN meldt dat momenteel slechts een kleine groep mensen toegang heeft tot de nieuwe functionaliteit. De integratie is straks voor iedereen beschikbaar en zal in de komende maanden naar meer gebruikers uitrollen. Maar het kan dus nog even duren voordat je bij jou veranderingen ziet in één van de twee applicaties. Ook is nog niet duidelijk wanneer Facebook zijn andere berichtendienst gaat toevoegen aan de mix, namelijk WhatsApp. Dan zijn alle drie de applicaties officieel samengekomen, zoals het bedrijf eerder beloofde.

Reageer op artikel:
Facebook voegt Messenger en Instagram Direct nu echt samen
Sluiten