Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 7 oktober 2020

Facebook-directeur duidelijk: ‘We worden met iOS 14 aangevallen door Apple’

Facebook klaagt al een tijdje over Apple, dat met iOS 14 een – voor adverteerders – “irritante” functie introduceerde. Het gaat om een nieuwe privacyfunctie die ontwikkelaars dwingt toestemming te vragen aan gebruikers, voordat ze hen mogen volgen. David Fischer, bij het sociale medium verantwoordelijk voor de omzet, noemt het een aanval op alle bedrijven die geld verdienen met advertenties.

Dat laat Fischer weten tijdens een virtuele sessie van Advertising Week afgelopen dinsdag. Zo meldt CNBC. Dat gesprek ging onder meer over de kwetsbare positie waarin Facebook zich nu bevindt en hoe afhankelijk het bedrijf is van Google en Apple. Tijdens dit gesprek laat Fischer weten dat Apple een rechtstreekse aanval uitvoert op bedrijven die afhankelijk zijn van advertenties.

And right now, frankly, some of that is under assault, that the very tools that entrepreneurs, that businesses are relying on right now are being threatened. To me, the changes that Apple has proposed, pretty sweeping changes, are going to hurt developers and businesses the most.

Facebook niet blij met Apple

Daarnaast laat de Facebook-topman weten dat Apple geld verdient met het verkopen van luxe hardware aan de mensen die het kunnen betalen, waarmee hij probeert te suggereren dat advertenties producten en diensten bereikbaar maken voor iedereen.

That’s fine, but I don’t think it’s appropriate to then dictate that has to be other business models, and the one that we believe is so valuable, one that relies on advertising, in our case, personalized ads, to enable free products, enable businesses to launch and grow and thrive, we’re going to defend that. And we think it really important that not just we but our industry does that.

iOS 14 maakt het voor adverteerders moeilijk om mensen meteen te volgen, aangezien een nieuwe privacyfunctie ervoor zorgt dat gebruikers eerst toestemming moeten geven. Dat gaat straks effect hebben om de omzet van heel veel bedrijven, waaronder dus ook Facebook.

Reageer op artikel:
Facebook-directeur duidelijk: ‘We worden met iOS 14 aangevallen door Apple’
Sluiten