Eindelijk is -ie er: de nieuwe iPhone 12

Apple lanceerde zojuist de lang verwachte iPhone 12. De smartphone heeft qua uiterlijk een transformatie ondergaan en lijkt veel op de iPad Pro.

Het beeldscherm van de nieuwe iPhone 12 is een 6.1-inch Retina XDR OLED scherm. Qua pixeldichtheid en helderheid zou het beeldscherm volgens Apple twee keer zo scherp als zijn voorganger moeten zijn. Dolby Vision en HDR 10 worden ondersteund.

Verder heeft de iPhone 12 vlakke randen en is hij 11 procent dunner, 15 procent kleiner en 16 procent lichter dan de iPhone 11 – goed nieuws dus als je dat net een wat te zwaar en log toestel in de hand vond.

Beelden uitgelekt voorafgaand aan event

Voorafgaand aan het event van Apple lekten er al beelden uit van de iPhone 12. Toen werd al bekend dat zowel de iPhone 12 als de iPhone 12 Mini beschikbaar zullen zijn in zwart, blauw, groen, rood en wit. Wil je de iPhone Pro kopen? Dit toestel en de iPhone 12 Pro Max zullen verkrijgbaar zijn in blauwe, goud, grafiet en zilver. Wil je de iPhone Mini kopen? De Mini is de kleinste, dunste en lichtste 5G-smartphone van de markt.

Goed nieuws voor als je om de zoveel tijd je scherm moet laten vervangen omdat je je toestel weer eens uit je handen hebt laten glijden: de nieuwe iPhone 12 is voorzien van Ceramic Shield. Dit maakt het glas sterker en zorgt ervoor dat je telefoon tot vier keer meer kans heeft om heel te blijven bij een val.

iPhone 12 is draadloos op te laden

Opladen gebeurt met een magnetische oplader. Deze technologie – Mag Safe – kennen we van oudere MacBook-modellen. De lader zelf lijkt op de Apple Watch oplader. Handig: met de MagSafe sual-charger, die je kunt uitklappen, kun je je iPhone en Apple Watch gelijktijdig opladen. Minpuntje is dat Apple de adapter niet meer standaard meelevert met de iPhone – en oordopjes ook niet meer, overigens. Die dien je dus los aan te schaffen. De verwachting dat de stap richting USB-C zou worden gemaakt, kwam niet uit: de iPhone 12 is nog voorzien van een lighting-port aansluiting.

Zoals verwacht is de iPhone 12 voorzien van een dual-camerasysteem, bestaande uit een 12 megapixel Ultra Wide camera en een 12 megapixel Wide camera. De nieuwe lens van de Wide camera zorgt ervoor dat de iPhone – aldus Apple – 27 % beter presteert bij minder licht dan zijn voorganger. De Night Mode is bij dit model ook beschikbaar voor de selfiecamera en de functie Time-Lapse.

Voor iedereen die een zwak heeft voor perfecte foto’s: met AppleProRAW voor iPhone, dat Apple zojuist introduceerde, kun je foto’s voortaan tot in detail nabewerken op je toestel.

Reageer op artikel:
Eindelijk is -ie er: de nieuwe iPhone 12
Sluiten