Jelle van Es
Jelle van Es App Store 27 oktober 2020

De XCOM 2 Collectie komt naar iPhone en iPad: pre-order periode van start

Op de iPhone en iPad kun je behoorlijk goed gamen. Dat heeft de Apple Arcade het laatste jaar wel bewezen. Toch zijn er nog altijd grote losse games die uitkomen, zoals de XCOM 2 Collectie.

De XCOM 2 Collectie is inmiddels al een tijdje uit op andere platformen. Oorspronkelijk verscheen de game op de pc, waarna hij een jaar later op de Xbox One en PlayStation 4 verscheen. En dit jaar kwam hij uit op de Nintendo Switch. Het enige wat nog rest is de iPad en iPhone.

XCOM 2 Collectie naar de iPhone en iPad

En dat is goed nieuws. De eerste XCOM wist ook de weg te vinden naar de iPad en was behoorlijk goed. Het gaat hier om een strategische turn-based game, waarbij je het in de strijd opneemt tegen vele vijanden. Tussen de strijd door reis je af naar je vliegende basis en moet je bepalen hoe je je tijd en geld in zet. Keuzes zijn daarbij soms behoorlijk lastig, want wie voor extra geld gaat, mist bijvoorbeeld de mogelijkheid om een scientist aan zijn team toe te voegen. Maar dat extra geld kan dan weer gebruikt worden om te investeren in een nieuwe kamer binnen je basis. Op die manier is XCOM 2 een game om je lang mee te vermaken.

XCOM 2

We hebben het hier echter over de XCOM 2 Collectie. Deze bestaat naast het origineel uit de uitbreiding War of the Chosen (die het originele avontuur op de schop gooit) en vier DLC-uitbreidingen in de vorm van Alien Hunters, Shen’s Last Gift, Anarchy’s Children, en het Resistance Warrior Pack. Op die manier heb je dus echt genoeg te beleven. Bovendien werkt de game op heel wat verschillende schermen. Qua iPhones moet je denken aan de iPhone 7 Plus, de 8 Plus en elk model na de X. Het is echter maar de vraag of de game op zo’n scherm lekker speelt

Beter op de iPad

Persoonlijk denk ik dat een game als de XCOM 2 Collectie het beste werkt op een iPad. De game draait daarbij op elke iPad Pro die sinds 2017 is uitgebracht en elke andere iPad sinds 2019. Mocht je hem gelijk willen scoren, dan kun je hem hier pre-orderen.

Reageer op artikel:
De XCOM 2 Collectie komt naar iPhone en iPad: pre-order periode van start
Sluiten