De iPhone 12 open en bloot: hoe de smartphone dun en licht kan blijven

Door: Wesley Akkerman - 6 reacties
iPhone 12 5G
(Afbeelding: Apple)

De iPhone 12 is vanaf vandaag wereldwijd te koop, maar natuurlijk zijn er al mensen die het toestel uitgeprobeerd hebben. Ook zijn er al mensen die het toestel uit elkaar gehaald hebben om te checken hoe die er van binnen uitziet. De teardown in de onderstaande video is misschien niet zo uitgebreid als je zou willen, maar geeft wel een goede indruk van hoe de iPhone er intern uitziet.

De focus van de video ligt op de vergelijking tussen de iPhone 12 en de iPhone die we vorig jaar verwelkomd hebben: de iPhone 11. Zo blijkt, niet geheel verrassend, uit de video dat het oled-scherm van de nieuwe Apple-smartphone een stuk dunner is dan het scherm dat we vorig jaar tegenkwamen. Daarnaast komt naar voren dat het formaat van de Taptic Engine in de 12 geslonken is in vergelijking met het toestel van vorig jaar. Of je daar wat van gaan merken in je dagelijkse gebruik is nog maar de vraag. Apple zal het echter niet zonder reden gedaan hebben; waarschijnlijk om ruimte te maken voor iets anders.

iPhone 12 vs iPhone 11 in teardownvideo

Verder geeft de teardownvideo een close-up van het nieuwe camerasysteem van de iPhone 12. Ook zien we de bevestiging van het vermogen van de accu: dat is namelijk 2815 mAh. Bovendien is het tof om enkele details met betrekking tot het MagSafe-systeem te zien aan de binnenkant van de smartphone.

De vergelijking met de iPhone 11 is belangrijk, omdat Apple heeft gezegd dat de 12 elf procent dunner, vijftien procent kleiner, en zestien procent minder zwaar is. Door te kijken hoe de nieuwe Apple-smartphone van binnen ingedeeld is, is mogelijk te achterhalen hoe Apple dat voor elkaar gekregen heeft, terwijl het scherm een formaat kan hebben van 6,1 inch. Je kunt de video hierboven bekijken. Vanaf vandaag kun je zowel de iPhone 12 als 12 Pro kopen in Nederland.

YouTube

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Matador

  Nog een geluk dat die bijschriften erbij staan, ik wist niet wat ik zag:-D

 • Profielfoto
  San402

  Ik denk dan…why???
  Zetten ze m ook weer in elkaar?

 • Profielfoto
  Frans

  Ik vraag me steeds weer af waarom de iPhone steeds dunner en lichter moet worden? Mijn eerste iPhone was helemaal vlaak aan de achterkant en kon je gewoon op tafel leggen, zonder gewiebel. De volgende had ineens een camera bobbel die uit stak, en dus niet vlak op een tafel gelegd kon worden zonder gewiebel. Oplossing: hoesje er om, en dus een dikkere en (ietsje) zwaardere iPhone, maar zonder gewiebel.

  We hebben nog steeds een iPhone met een camera bobbel die uit steekt en we hebben ook nog steeds gebruikers die klagen over de beperkte accuduur. Dan maak je het ding toch een beetje dikker, of zeg ik nu iets heel raars?

 • Profielfoto
  haage

  Vandaag de nieuwe iphone eens gaan bekijken bij de media markt.
  ik zie niet veel nieuws. De “oude” iphone 11 vind ik zelfs mooier.
  Het probleem is dat het lastig is om echt wat te veranderen nu we het meeste wel gehad hebben. Dat probleem doet zich ook voor met software. Een verandering of verbetering is vaak een verslechtering.
  De enige verbetering die ik nu zie is het formaat van de iphone 12 mini. Daar heb je wat aan. Een mooie kleine telefoon. Daar zitten de iphone liefhebbers wel op te wachten denk ik.

 • Profielfoto
  Tuvix

  Frans op 23 oktober 2020 23:19
  Ik vraag me steeds weer af waarom de iPhone steeds dunner en lichter moet worden? Mijn eerste iPhone was helemaal vlaak aan de achterkant en kon je gewoon op tafel leggen, zonder gewiebel. De volgende had ineens een camera bobbel die uit stak, en dus niet vlak op een tafel gelegd kon worden zonder gewiebel. Oplossing: hoesje er om, en dus een dikkere en (ietsje) zwaardere iPhone, maar zonder gewiebel.

  We hebben nog steeds een iPhone met een camera bobbel die uit steekt en we hebben ook nog steeds gebruikers die klagen over de beperkte accuduur. Dan maak je het ding toch een beetje dikker, of zeg ik nu iets heel raars?

  Het is niet alleen de iPhone die dunner wordt maar de camera module wordt ook dikker:)

 • Profielfoto
  Harm

  Heb twee maand nu de 11 pro en weet dat er verbeteringen zitten in de 12 pro , deze is mooi maar jammer dat er weer een kleinere accu in zit

  nee dan hou ik deze liever een jaar en wacht op de volgende

  misschien beter wachten tot het verschil er echt iets aan doet

  heb op mijn toestel een erg goede camera app en ben tevreden met de kwaliteit van de foto’s

  ik heb nog wel een jaar geduld en kan nu met ruim 8 uur schemtijd de dag goed door komen