Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 23 oktober 2020

De iPhone 12 open en bloot: hoe de smartphone dun en licht kan blijven

De iPhone 12 is vanaf vandaag wereldwijd te koop, maar natuurlijk zijn er al mensen die het toestel uitgeprobeerd hebben. Ook zijn er al mensen die het toestel uit elkaar gehaald hebben om te checken hoe die er van binnen uitziet. De teardown in de onderstaande video is misschien niet zo uitgebreid als je zou willen, maar geeft wel een goede indruk van hoe de iPhone er intern uitziet.

De focus van de video ligt op de vergelijking tussen de iPhone 12 en de iPhone die we vorig jaar verwelkomd hebben: de iPhone 11. Zo blijkt, niet geheel verrassend, uit de video dat het oled-scherm van de nieuwe Apple-smartphone een stuk dunner is dan het scherm dat we vorig jaar tegenkwamen. Daarnaast komt naar voren dat het formaat van de Taptic Engine in de 12 geslonken is in vergelijking met het toestel van vorig jaar. Of je daar wat van gaan merken in je dagelijkse gebruik is nog maar de vraag. Apple zal het echter niet zonder reden gedaan hebben; waarschijnlijk om ruimte te maken voor iets anders.

iPhone 12 vs iPhone 11 in teardownvideo

Verder geeft de teardownvideo een close-up van het nieuwe camerasysteem van de iPhone 12. Ook zien we de bevestiging van het vermogen van de accu: dat is namelijk 2815 mAh. Bovendien is het tof om enkele details met betrekking tot het MagSafe-systeem te zien aan de binnenkant van de smartphone.

De vergelijking met de iPhone 11 is belangrijk, omdat Apple heeft gezegd dat de 12 elf procent dunner, vijftien procent kleiner, en zestien procent minder zwaar is. Door te kijken hoe de nieuwe Apple-smartphone van binnen ingedeeld is, is mogelijk te achterhalen hoe Apple dat voor elkaar gekregen heeft, terwijl het scherm een formaat kan hebben van 6,1 inch. Je kunt de video hierboven bekijken. Vanaf vandaag kun je zowel de iPhone 12 als 12 Pro kopen in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De iPhone 12 open en bloot: hoe de smartphone dun en licht kan blijven
Sluiten