Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 29 oktober 2020

De iPhone 12 mini duikt op in hands-on video: is dit de ideale iPhone?

De iPhone 12-lijn bestaat uit vier verschillende modellen. De eerste twee kun je op dit moment al kopen, mits hij op voorraad is. Daar komen binnenkort nog de Max Pro en de iPhone 12 mini bij.

en van die iPhone 12 mini is er nu een video verschenen. Of liever gezegd, was verschenen, want inmiddels is de desbetreffende video van George Bhunici niet meer live. Maar gelukkig zijn er nog de foto’s, zoals die onder andere op The Verge zijn verschenen.

De grootte van de iPhone 12 mini

En dankzij die foto’s krijg je nu een redelijk idee van hoe groot de iPhone 12 mini is ten op zichte van de gewone 12. Want je kunt de maten lezen en naar productfoto’s kijken, maar uiteindelijk zie je het pas echt goed wanneer je ze naast elkaar hebt staan, zoals je op de onderstaande foto kan zien.

iPhone 12 mini
iPhone 12 mini naast een gewone 12

De iPhone 12 mini is voorzien van een 5,4 inch screen, waardoor hij echt een slag kleiner is dan de 6,1 inch van de gewone iPhone 12. Daarnaast is het goed om te weten dat hij gebruik maakt van een notch zoals in de rest van de familie, waardoor je meer scherm hebt dan bij bijvoorbeeld de SE. Verder is hij voorzien van Face ID en ondersteunt hij 5G. Op die manier heb je wel een next-gen smartphone, maar dan voor een lagere prijs en past hij beter in je broekzak. Met een startprijs van 809 euro is hij 100 euro goedkoper dan de gewone 12. Hieronder nog een foto die de voorkant van beide toestellen met elkaar vergelijkt.

iPhone 12 mini
De voorkant van de mini en de 12

Binnenkort te koop

Het is nog wel even wachten voordat je zelf los kunt gaan met de iPhone 12 mini. Het nieuwe model is vanaf 6 november te bestellen bij Apple zelf en moet dan een week later, op 13 november, worden geleverd. Wil je meer lezen over dit model? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De iPhone 12 mini duikt op in hands-on video: is dit de ideale iPhone?
Sluiten