Jelle van Es
Jelle van Es App Store 28 oktober 2020

Crash Bandicoot komt in de lente van 2021 naar iOS en Android-apparaten

Een tijdje geleden ontvingen we op de spelcomputer met Crash Bandicoot 4: It’s About Time een gloednieuw avontuur van het figuurtje dat op de eerste PlayStation werd geïntroduceerd. En straks kun je ook met Crash aan de slag op je smartphone.

Ontwikkelaar King, die je kent van Candy Crush en andere casual games, liet in juli van dit jaar al weten dat het werkt aan een game in de serie. Het gaat om Crash Bandicoot: On the Run! die voor iOS en Android-apparaten wordt gemaakt.

Crash Bandicoot: On the Run! naar de smartphone

Zoals je wellicht al van de naam kan vermoeden is Crash Bandicoot: On the Run! een zogenaamde endless runner. Dat betekent dat Crash in de game automatisch rent en jij als speler moet bepalen wanneer hij springt of wanneer hij een bepaalde kant op gaat. Naast Crash heb je ook de mogelijkheid om met andere personages aan de slag te gaan. Denk daarbij aan Coco, Fake Crash of Neo Cortex. Die laatste moet je wellicht eerst vrijspelen voordat je er mee aan de slag kan. Bekijk hieronder de trailer van de game.

Volgens King moet Crash Bandicoot: On the Run! er voor zorgen dat je er meer dan honderd uur zoet mee bent. Dat is natuurlijk een gevalletje eerst zien, dan geloven, maar in de theorie kun je het heel lang spelen. Er zijn meer dan vijftig verschillende bazen in de game om mee te strijden. Dat doe je in 12 verschillende landen. Kortom, het is een game die je er ideaal om de zoveel tijd even bij kan pakken.

Nog even wachten

Wel is het zo Crash Bandicoot: On the Run! nog even op zich laat wachten. De game komt namelijk pas in de lente van 2021. Mocht je hem gelijk vanaf dag één willen gaan spelen, dan kun je de game pre-orderen op de App Store. De game is gratis en kent verschillende in-game aankopen. Heb je daar geen zin in? Dan kun je nog altijd games op de Apple Arcade bekijken.

Reageer op artikel:
Crash Bandicoot komt in de lente van 2021 naar iOS en Android-apparaten
Sluiten