Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 24 oktober 2020

Dit zijn de tien allerbeste original-films op Netflix

Wij hebben tegenwoordig (bijna) allemaal Netflix. Voor ons een reden om de beste original films voor jou op een rijtje te zetten.

Netflix heeft ontzettend veel content. Natuurlijk bingen we vooral de series, maar er zijn tegenwoordig ook genoeg films op het platform die het kijken waard zijn. Veel daarvan maakt Netflix zelf, waardoor het alleen daar is te zien.

Originals op Netflix

De laatste jaren zet Netflix steeds meer in op haar original-films en dat is ook te zien. De kwaliteit is veel hoger dan een aantal jaar geleden. De streamingdienst wil zichzelf bewijzen en hoopt dan ook een aantal Oscars in de wacht te slepen. Het deed zijn best al met The Irishman dat werd genomineerd voor beste film, maar greep naast de prijs. Voor ons is het nu dus hoog tijd om de beste titels bij elkaar te zetten.

The Irishman

Laten we beginnen met de eerdergenoemde The Irishman. Dat deze Netflix-film genomineerd was voor een Oscar was niet zo vreemd, want het is een echte Martin Scorsese-film van hoge kwaliteit. In de serie speelt Robert De Niro een chauffeur voor de maffia. Naast de topacteur zien we ook andere grote sterren als Al Pacino en Joe Pesci.

Da 5 Bloods

In deze Netflix original van Spike Lee volgen we een groep oudere Vietnam-veteranen die teruggaan naar het land waar ze hebben moet vechten. Ze zoeken de overblijfselen van hun oude commandant. Door de film krijg je een beter beeld van de zwarte soldaten die in de oorlog hebben gediend.

Icarus

Een goede film kan ook gewoon een documentaire zijn op Netflix. Neem bijvoorbeeld Icarus. In deze docu zien we hoe Bryan Fogel op onderzoek gaat in de donkere kant van de topsport. De film verandert totaal wanneer hij in aanraking komt met een Russische dopingarts die het dopingprogramma van het land compleet blootlegt en zichzelf in gevaar brengt. Zelfs voor niet-wielrenfans is deze titel een aanrader.

The Two Popes

Dit biografische drama volgt paus Benedictus XVI en kardinaal Jorge Mario Bergoglio na een schandaal in het Vaticaan.  De twee sluiten een onverwachte vriendschap. In de cast zien we onder andere Anthony Hopkins en Jonathan Pryce. Ook deze titel maakte kans op een Oscar.

The Trial of the Chicago 7

Deze film staat nog maar net op Netflix maar behoort nu al in dit lijstje. In deze productie zien we zeven mensen die ervan worden beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor de rellen rond de Democratische conventie in 1968. Een demonstratie die uit de hand liep door excessief geweld van de politie en de nationale garde.

Roma

Deze semi-autobiografie van Alfonso Cuaron gaat over de wijk Colonia Roma in Mexico City. Het vertelt een klein verhaal tijdens de onrust in Mexico in de jaren ’70. We volgen hierin het onroerende verhaal van een huishoudster van een familie uit de middenklasse. Het filmwerk in deze Netflix-original ziet er prachtig uit.

Mudbound

Een witte en zwarte man komen thuis na te hebben gevochten in de Tweede Wereldoorlog. Ze gaan werken op een boerderij in Mississipi waar ze te maken krijgen met racisme en PTSS. Een ontroerend drama op Netflix dat je aan het denken zet.

The Ballad of Buster Scruggs

The Ballad of Buster Scruggs vertelt zes verhalen over het leven en geweld in het oude Wilde Westen. We volgen daarin een bankrover, revolverheld, een reizende impresario, een oude goudzoeker, een trein en een groep premiejagers. De Netflix-film is gebaseerd op de verhalen van de Coen-broers.

Dolemite is my Name

In deze Netflix-film is de hoofdrol voor Eddy Murphy. Hij portretteert komedie- en rappionier Rudy Ray Moore die bekend werd met zijn kong-fu vechtende alter ego Dolemite. We zien hoe zijn carrière verliep en de bijzondere keuzes die hij maakte.

Klaus

We eindigen de lijst met een prachtige kerstfilm op Netflix. Deze animatiefilm was genomineerd voor een Oscar. Klaus gaat over een egoïstische postbode en een eenzame speelgoedmaker die een vriendschap met elkaar sluit. Samen zorgen ze voor een echte kerstsfeer in een stad die dat juist nodig heeft.

Reageer op artikel:
Dit zijn de tien allerbeste original-films op Netflix
Sluiten