Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 30 oktober 2020

Apple ziet toekomst rooskleurig na recordkwartaal voor de Mac

De Mac bestaat nu een jaar of 36, maar niet eerder boekte Apple zoveel succes met de populaire computerlijn. De lijn was verantwoordelijk voor 9 miljard dollar aan omzet, een verhoging van 29 procent ten opzichte van een jaar geleden. Dat is goed voor een verschil van 1,6 miljard dollar.

De Mac heeft het in de afgelopen drie maanden ontzettend goed gedaan in elk regio, laat CFO Luca Maestri weten. Apple wil hierin ook benadrukken dat het de afgelopen maanden last heeft gehad een beperking als het gaat om de productie van verschillende producten, waaronder dus de Macs. De boodschap luidt dat het bedrijf er waarschijnlijk nog veel meer had kunnen verkopen als dat niet het geval was.

De iPad heeft eveneens een goed kwartaal achter de rug. De tablet was goed voor 6,8 miljard aan omzet, een stijging van 46 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Dit is de grootste groei sinds de introductie van de iPad en een teken dat mensen wederom bereid zijn te investeren in een goede tablet.

MacBook Air 2020 - review - algemeen
Klik/tap voor groter.

Pandemie heeft invloed op Apple-verkopen

De pandemie is zowel verantwoordelijk voor een beperking op de productie als een grotere vraag naar verschillende producten, in elk geval voor een groot deel. Veel mensen werken thuis en hebben waarschijnlijk, al dan niet via het bedrijf waar ze werken, moeten investeren in goede hardware. En dan hebben we nog de studenten, die nu ook veel meer thuis moeten doen. Apple verwacht dat de stijging volgend kwartaal doorgezet wordt en voorspelt groei met dubbele cijfers voor beide categorieën.

De iPhone heeft het iets minder goed gedaan, maar heeft nog steeds een omzet van 26,4 miljard euro opgetekend. Dat is een daling van 21 procent in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Hierbij moet de kanttekening gemaakt worden dat de verkopen van de iPhone 12 en 12 Pro niet zijn meegenomen, omdat ze te laat uitgebracht werden.

Reageer op artikel:
Apple ziet toekomst rooskleurig na recordkwartaal voor de Mac
Sluiten