Blaren op de polsen: Apple Watch SE gebruikers melden oververhitting

Door: Mark Hofman - 5 reacties
Apple Watch SE oververhitting
(Afbeelding: Reddit)

De nieuwe Apple Watch SE is voorzien van een aantal fijne functionaliteiten, voor een zachter prijsje dan je gewend bent. Het is een uitstekende deal, maar daar zal niet iedereen het mee eens zijn.

Er zijn een aantal gebruikers die melden dat de nieuwe Apple Watch SE wel heel warm begon te worden op de polsen. De smartwatch lijkt te heet te worden, wat ervoor zorgt dat er ook een gele vlek in het beeldscherm ontstaat. Maar er is iets vreemds aan het hele gebeuren.

Apple Watch SE wordt te heet

Er zijn inmiddels zes meldingen van mensen waarbij de Apple Watch SE te heet werd. Bij de ene persoon zat de smartwatch om de pols tijdens het slapen, waardoor hij de volgende ochtend wakker werd met een uiterst rode huid. Bij de ander lag de Apple Watch SE op de oplader en ontstond er spontaan een gele vlek in het beeld. Op Reddit wordt het probleem als volgt beschreven:

“De eigenaar ontving het product op 8 oktober en sliep in de nacht van 9 oktober met het horloge om de pols. Toen hij op 10 oktober wakker werd viel het direct op dat de pols erg heet was. De eigenaar deed snel de Apple Watch af en zag dat zijn hele pols rood was van de hitte.”

Het beeldscherm deed vervolgens niets meer, maar er speelde wel een geluid af toen hij werd gezocht via de Zoek Mijn-functie. Een bijzonder verhaal dat alleen nog maar bijzonderder wordt.

Apple Watch SE problemen
Hij werd iets te warm (Afbeelding: Reddit)

Zuid-Korea

Er zijn op het moment van schrijven zes verschillende meldingen binnengekomen over dit probleem. Het opvallende is dat ze alle zes afkomstig zijn vanuit Zuid-Korea. MacRumors pikte als eerste het nieuws op en heeft vervolgens ook het eigen forum afgespeurd. Daarnaast zijn ook de Apple Support Communities en social media doorzocht. Het lijkt er sterk op dat er een probleem is bij de productie van de Apple Watch SE op een bepaald gebied en dat deze lading naar Zuid-Korea is verscheept. Het kan ook zijn dat het probleem groter is dan nu lijkt en de melding nog niet overal gedaan is.

Het is op dit moment nog niet bekend waar het probleem vandaan komt. Dat het snel opgelost moet worden, dat mag overigens duidelijk zijn.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Is wel zeker dat het om de ‘echte’ Apple Watch SE gaat en niet een nagemaakt model. Dat komt in Azië nogal eens voor. Het is nogal raar dat de meldingen alleen uit Zuid Korea komen.

 • Profielfoto
  pruus

  Ze gaan als warme broodjes over de toonbank…

 • Profielfoto
  Night

  Een blauwe SE????

 • Profielfoto
  Laurens

  Ik heb nog geen enkel probleem met mijn SE ervaren.

 • Profielfoto
  Babsvs

  Verkeerd plaatje: SE is niet in het blauw!!! Is de 6