Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 26 oktober 2020

Apple waarschuwt: MagSafe kan afdruk achterlaten op iPhone 12-hoesjes

Apple waarschuwt voor het feit dat de MagSafe-opladers een vervelende afdruk kunnen achterlaten op hoesjes van de smartphone. Dat blijkt uit ondersteuningsdocumenten die het bedrijf onlangs van een update voorzien heeft. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Zo is er ook een nieuw artikel online verschenen op de website van Apple waaruit blijkt dat je voorzichtig moet zijn met MagSafe. In dat artikel worden ook aanbevelingen genoemd, zodat je de draadloze oplader veilig gebruiken kunt. Zo weten we nu bijvoorbeeld dat de oplader geen 20 watt usb-c-oplader nodig heeft. MagSafe werkt met opladers met een vermogen van tenminste 12 watt, maar dan worden telefoons niet opgeladen volgens de volledige capaciteit.

Gebruik je dus zo’n minder krachtige oplader, houd er dan rekening mee dat je iPhone minder snel oplaadt. Daarnaast moet je er altijd rekening mee houden dat een deel van de energie verloren gaat wanneer je draadloos oplaadt. Ben je dus van plan om je iPhone met een vermogen van 15 watt op te laden, dan heb je die 20 watt-oplader echt nodig.

iPhone 12 MagSafe
De MagSafe Duo Charger van Apple.

Apple over veilig gebruik MagSafe

Dan komt nu de waarschuwing. Het is wel de bedoeling dat je alles tussen de MagSafe-oplader en de iPhone 12 weghaalt. Denk dan aan verschillende betaalkaarten of ID-kaarten, maar ook magnetische strips en rfid-chips. Daarnaast werkt de oplader niet samen met de iPhone Leather Wallet, dus die moet je er ook even afhalen voordat je kunt beginnen. Bovendien is het zo dat de oplader kan zorgen voor een circulaire afdruk op lederen hoesjes. Maar Macrumors meldt inmiddels dat ook silicone hoesjes niet bespaard blijven.

Verder moet je er rekening mee houden dat wanneer je iPhone verbonden is via de Lightning-kabel en MagSafe, het draadloos opladen niet werkt. Het opladen gebeurt dan via de kabel. Ook is het zo dat wanneer de iPhone of de oplader te warm wordt, het opladen boven de tachtig procent tijdelijk stilgelegd wordt. Wanneer de apparaten zijn afgekoeld, dan gaat het opladen verder.

Reageer op artikel:
Apple waarschuwt: MagSafe kan afdruk achterlaten op iPhone 12-hoesjes
Sluiten