Jelle van Es
Jelle van Es App Store 21 oktober 2020

Apple verwijdert stilletjes de TV Remote-app uit de App Store

De Apple TV Remote die je op de App Store kon vinden, is daar nu niet meer te krijgen. Met de app was het mogelijk om je Apple TV te besturen vanaf de iPhone.

Mocht je de app nog wel hebben, dan is de kans klein dat daar nog updates voor op uit komen, daar Apple zijn pijlen nu op andere projecten te hebben gericht. En ergens is dat ook wel logisch.

De Apple TV Remote app is weg

Want sinds iOS 12 heb je een Remote feature in het Control Center. Daarmee is het mogelijk om zonder app dezelfde dingen te doen die op de Sire Remote zitten. En dan heb je natuurlijk niet meer de behoefte om nog een aparte app te hebben. Toch is het ergens wel vreemd dat Apple hier zelf geen melding van heeft gedaan. Niet zoiets van ‘hey jongens, we hebben iets van vroeger verwijderd, omdat het er nu standaard op zit en goed werkt’.

Apple TV
Apple TV Remote

9to5Mac stelt dat Apple ook in zijn communicaties alle verwijzingen naar de Apple TV Remote app heeft verwijderd. Een lezer van die website zou verder stellen dat er contact is gelegd met de Apple support, maar die konden ook geen antwoord geven op wat er gebeurd is. Op de website van Apple zelf wordt enkel gesproken over de Remote die in het control center zit.

Handig wanneer je afstandsbediening weg is

Ikzelf maak het liefst gebruik van de fysieke afstandsbediening die bij de Apple TV wordt geleverd. Maar als je die kwijt bent geraakt of net de batterij van op is, dan is de versie op je iPhone een uitstekende alternatief. Op die manier kun je makkelijk je favoriete content selecteren, zonder dat je de afstandsbediening in je hand hoeft te hebben. Wil je meer lezen over de Apple TV? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verwijdert stilletjes de TV Remote-app uit de App Store
Sluiten