Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Hardware 12 oktober 2020

Apple verwijdert Beats stilletjes van website voor Hi Speed-event

Apple heeft Beats van haar site gehaald. Mogelijk wijst dit op de presentatie van de AirPods Studio tijdens het Hi Speed-evenement.

Morgen zien we naar alle waarschijnlijkheid de eerste beelden van de nieuwe iPhone 12. Maar Apple presenteert meestal meerdere producten en diensten tijdens haar presentaties. Een daarvan is mogelijk de AirPods Studio. Hoewel er tegenstrijdige geruchten zijn over de releasedatum, lijkt de site van Apple er nu wel al op te hinten. Beats is namelijk niet meer te vinden.

Geen Beats meer op de Apple-website

Als je naar de website van Apple gaat, kun je daar in de bovenbalk op Music klikken. Daar vind je de verschillende producten van de fabrikant wat betreft muziek. Zo zie je daar Apple Music, de nieuwe AirPods en jawel ook de Beats koptelefoon. Alles lijkt dus normaal, maar het is niet zo.

Wie nu op het symbool van Beats drukt of op het kopje bovenaan de pagina, krijgt een foutmelding: “The page you’re looking for can’t be found. Apple Terminal meldt dat dit ergens tussen 2 en 9 oktober is gebeurd. Het is wel mogelijk om de Beats-producten nog steeds te kopen. Dat kan om op de muziek-pagina te klikken op accessories als je naar beneden scrolt.

Komt AirPods Studio eraan?

Het verwijderen van de pagina kan mogelijk duiden op de introductie van de AirPods Studio. De nieuwe koptelefoon wordt de eerste over-ear koptelefoon die onder Apples eigen merk valt. Het heeft weliswaar eerder dat soort koptelefoon uitgebracht, maar die vielen allemaal onder Beats, dat de techgigant overnam van Dr. Dre.

Over de introductie van de AirPods Studio wordt flink gespeculeerd. Het gerucht gaat dat de koptelefoon morgen wordt gepresenteerd tijdens het Hi Speed-evenement, terwijl een aantal vooraanstaande leakers melden dat Apple dit pas in november gaat doen. Mogelijk wijst het verwijderen van Beats er toch op dat we deze morgen kunnen verwachten. Eerder verwijderde Apple al alle links naar de Beats supportwebsite en de Beats Updater, die aangaf of er updates aanwezig waren voor de firmware.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple verwijdert Beats stilletjes van website voor Hi Speed-event
Sluiten