Apple verstopt iPod in de doos van de iPhone 12 (en jij hebt hem gemist)

Door: Mark Hofman - 10 reacties
iPod
(Afbeelding: AFP/John D Mchugh)

De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn sinds afgelopen vrijdag te koop en steeds meer mensen kunnen aan de slag met de nieuwe smartphones. Maar één van deze mensen is iets opgevallen, waar de anderen waarschijnlijk nog niet over nagedacht hadden.

Op Reddit wordt namelijk bekend dat Apple een iPod in de doos van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro verstopt heeft.

Apple stopt iPod in doos van iPhone 12 en iPhone 12 Pro

Je hoeft uiteraard niet de verpakking van je iPhone 12 als een idioot uit elkaar te halen om te zoeken naar een daadwerkelijke iPod. Maar het lijkt erop dat Apple met een knipoog verwijst naar de populaire en iconische muziekspeler. Doordat de adapter en oortjes van de iPhone 12 uit de doos zijn gehaald, heeft het bedrijf uit Cupertino de mogelijkheid gehad om de verpakking opnieuw in te delen.

Het compartiment van de Lightning-USB-C kabel is ligt in een cirkel, wat het controlepaneel van de iPod voor moet stellen. Het papierwerk en de sticker zit vervolgens in een vierkant gestopt, dat het beeldscherm van de muziekspeler voorstelt. Het is misschien vergezocht van Reddit-gebruiker Kahnartist81, maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik de verwijzing wel vermakelijk vind.

Did anyone else see that the empty iPhone 12 Pro box is 💯 a throwback to an iPod with click wheel? Just me? from r/iphone

Ontbrekende oplader

Dat het doosje opnieuw ingedeeld kan worden heeft dus vooral te maken met het feit dat Apple ervoor gekozen heeft om de adapter uit de verpakking van de iPhone 12 en 12 Pro te laten. Iets waar concurrenten het bedrijf aan de ene kant voor uitlachen, maar aan de andere kant ook het voorbeeld lijken te volgen. Net als bij het verdwijnen van de 3.5mm headphone jack lijkt Apple leidinggevend te zijn op dit gebied. Een ontwikkeling die door veel gebruikers misschien toch als negatief gezien wordt.

De concurrent die overigens Apple openlijk uitlachte, maar met dezelfde plannen bezig lijkt te zijn is Samsung. Meer weten over dat verhaal? Lees dan zeker even dit artikel!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  wacon

  Voor iPod classic liefhebbers via oa Marktplaats zijn er omgebouwde versies te vinden. Van 256GB tot 2TB ssd opslag, 2x/3x grotere batterij etc. Samen met een dock station dat een digitale uitgang heeft toch nog altijd best leuk.

 • Profielfoto
  Matador

  Die zien er vaak niet uit, omdat ze met allerlei gereedschappen moeten worden open gewrikt om aan de schijf te kunnen.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Moet je hierboven het artikel wel de juiste iPod laten zien, anders is de gelijkenis natuurlijk een stukje minder.

   

 • Profielfoto
  SvS

  Leuk detail van de ontwerper!!

 • Profielfoto
  Bacillus

  Intussen zit Tim Cook zich handenwrijvend te verkneukelen vanwege al die mensen die zich bont en blauw betalen voor GEEN adapter.

  Wat een zeldzaam sneue gast is dat toch.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  @Bacilllus , en toch nog een leuk feitje

  Met de ipods destijds , van de shuffel tot de classic zat ook geen oplader erbij.

  Enkel de oplaadkabel en oortjes.

 • Profielfoto
  Betatester

  @soulshaker, en de iPod touch 4 ook niet.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  klopt , en geen haan kraaide ernaar .

 • Profielfoto
  EGrafland

  Ik heb nog steeds een werkende iPod Classic, die ik af en toe gebruik voor de lol. Ik weet dat het niet gebeuren gaat, maar als ze er een zouden maken die Hi-Res muziekfiles kan afspelen op Hi-Res kwaliteit zou ik hem zo weer kopen.

   

 • Profielfoto
  wacon

  @EGrafland volgens mij is er via een software aanpassing wel high res via de iPod Classic af te spelen. Ergens tegengekomen maar weet even niet meer waar precies.

  Er zijn verschillende docks voor de iPod en iPad nog te vinden wel die een digitale uitgang hebben of zelfs inbouwde betere DAC. Arcam rDock-uni is er ééntje van, Wadia en Onkyo hebben er ook en wel 2e hands te vinden. Is flinke upgrade van je iPod geluid.

  Maar gemakkelijker is om een moderne DAP, digital audio player te koppen. Van bekende merken heeft Sony veel keuze en verder Fiio, HiBy, Hidizs etc. Voor paar honderd euro heb je een zeer veelzijdige audio player met DAC mogelijkheid.

  Een iPad gebruiken voor high-res met een een usb-c of lightning DAC ertussen zoals oa van Dragonfly is ook een oplossing.