Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 15 oktober 2020

Apple TV verschijnt eindelijk op een aantal recente 4K TV’s van Sony

Voor het eerst zal Apple TV beschikbaar zijn op Android TV. Verschillende 4K-televisies van Sony hebben de primeur.

Sony heeft bekendgemaakt dat de app beschikbaar wordt op de nieuwe X900H Series, de nieuwste 4K HDR tv’s van het merk. Het begint vanaf vandaag met de uitrol daarvan in Europa. Dit gebeurt door een software-update die wordt uitgerold, meldt het bedrijf.

Apple TV op Android

Mogelijk zorgt dit ervoor dat de app ook beschikbaar zal zijn op andere Android TV-devices van andere merken en ook apparaten als de Google Chromecast en de Nvidia Shield. Er gaan ook sterke geruchten dat Apple TV straks ook op de nieuwe PlayStation 5 zal verschijnen. Met de komst van de app naar Sony-tv’s wordt die verwachting alleen maar sterker.

De Apple TV-app is al op verschillende televisies te zien. Zo kun je het sinds 2019 al gebruiken op verschillende Samsung-televisies. Ook past LG de app al toe. Sinds afgelopen zomer kun je app downloaden in de store. Dat is mogelijk voor verschillende televisies uit 2019 en 2020. Ook kun je gebruikmaken van de dienst via Amazon Fire- en Roku-devices, dit is weliswaar ook Android, maar wel een speciaal aangepaste versie.

Wat kun je met de app?

In de Apple TV-app kun je al het filmaanbod van de iTunes-store bekijken en zelfs Disney+ kijken. Ook kun je in de app gebruik maken van Apple TV Plus. De streamingdienst van Apple krijg je een jaar gratis bij de aankoop van een nieuw Apple-product, mits je die aanbieding eerder nog niet geclaimd hebt.

Het aanbod van Apple TV+ groeit steeds verder. Hoewel het aantal series niet is te vergelijken met Netflix of Amazon Prime Video, zijn de producties vaak wel van een goede kwaliteit. Ook de laatste toevoeging Ted Lasso heeft de potentie om een grote hit te worden. Daarnaast staan nog veel grote series en films van bekende makers op de planning.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV verschijnt eindelijk op een aantal recente 4K TV’s van Sony
Sluiten