Apple TV verschijnt eindelijk op een aantal recente 4K TV’s van Sony

Door: Jeroen Kraak - 4 reacties
Ted Lasso Apple TV+
(Afbeelding: Apple)

Voor het eerst zal Apple TV beschikbaar zijn op Android TV. Verschillende 4K-televisies van Sony hebben de primeur.

Sony heeft bekendgemaakt dat de app beschikbaar wordt op de nieuwe X900H Series, de nieuwste 4K HDR tv’s van het merk. Het begint vanaf vandaag met de uitrol daarvan in Europa. Dit gebeurt door een software-update die wordt uitgerold, meldt het bedrijf.

Apple TV op Android

Mogelijk zorgt dit ervoor dat de app ook beschikbaar zal zijn op andere Android TV-devices van andere merken en ook apparaten als de Google Chromecast en de Nvidia Shield. Er gaan ook sterke geruchten dat Apple TV straks ook op de nieuwe PlayStation 5 zal verschijnen. Met de komst van de app naar Sony-tv’s wordt die verwachting alleen maar sterker.

De Apple TV-app is al op verschillende televisies te zien. Zo kun je het sinds 2019 al gebruiken op verschillende Samsung-televisies. Ook past LG de app al toe. Sinds afgelopen zomer kun je app downloaden in de store. Dat is mogelijk voor verschillende televisies uit 2019 en 2020. Ook kun je gebruikmaken van de dienst via Amazon Fire- en Roku-devices, dit is weliswaar ook Android, maar wel een speciaal aangepaste versie.

Wat kun je met de app?

In de Apple TV-app kun je al het filmaanbod van de iTunes-store bekijken en zelfs Disney+ kijken. Ook kun je in de app gebruik maken van Apple TV Plus. De streamingdienst van Apple krijg je een jaar gratis bij de aankoop van een nieuw Apple-product, mits je die aanbieding eerder nog niet geclaimd hebt.

Het aanbod van Apple TV+ groeit steeds verder. Hoewel het aantal series niet is te vergelijken met Netflix of Amazon Prime Video, zijn de producties vaak wel van een goede kwaliteit. Ook de laatste toevoeging Ted Lasso heeft de potentie om een grote hit te worden. Daarnaast staan nog veel grote series en films van bekende makers op de planning.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  En volgend jaar wijzigt Apple iets aan de Codec of maakt een andere wijziging en wordt je TV niet meer geupdate omdat Sony het ‘teveel’ werkt vindt om een nieuwe versie van AndroidTV voor je televisie beschikbaar te maken.

  Er is geen enkele SmartTV écht smart en de ondersteuning van de TV-fabrikanten is over het algemeen belabberd slecht.

 • Profielfoto
  Kevin

  Mijn AF9 uit 2018 krijgt deze update ook. Het zijn dus niet alleen 2019 en 2020 modellen!

 • Profielfoto
  recoiller

  Polansky moet weer azijn pissen als altijd. Ik wist niet dat het op mijn LG kon en ben blij verrast. Scheelt weer gedoe met een extra apparaat en afstandbediening. Overigens kan ik maar moeilijk wennen aan het aanbod waarbij betaalde content en abonnements content door elkaar staan.

 • Profielfoto
  KR1275

  polansky op 15 oktober 2020 18:28
  En volgend jaar wijzigt Apple iets aan de Codec of maakt een andere wijziging en wordt je TV niet meer geupdate omdat Sony het ‘teveel’ werkt vindt om een nieuwe versie van AndroidTV voor je televisie beschikbaar te maken.

  Er is geen enkele SmartTV écht smart en de ondersteuning van de TV-fabrikanten is over het algemeen belabberd slecht.

  Sony is een de van meest actieve merken in het up-to-date houden van zijn tv-software (en telefoonsoftware). De processor kan meerdere updates aan en de meeste hebben Android 9 aan boord. Dat is zeer stabiel en betrouwbaar. Apple TV zal er pas vanaf gaan als Apple de tarieven verhoogt, maar zo is Apple niet. Jobs en Morita waren goede vrienden, maar of bankier Cook nog iets met Sony heeft…