Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 9 oktober 2020

Apple TV Plus sleept Cary Joji Fukunaga binnen als regisseur ‘Masters of the Air’

Masters of the Air is een van de grote series die nog moet verschijnen op Apple TV Plus. Cary Joji Fukunaga gaat eraan meewerken.

Cary Joji Fukunaga is een van de grote namen in Hollywood. Hij is als regisseur verantwoordelijk voor No Time to Die, de nieuwe James Bond-film die in 2021 in de bioscoop zal draaien. Als producer is hij de laatste jaren actief met series als True Detective, The Alienist en Maniac. Nu gaat hij meewerken aan Masters of the Air, de nieuwe oorlogsserie die op Apple TV Plus moet verschijnen. Dat is zijn eerste project na de Bond-film.

Masters of the Air

Fukunaga gaat de eerste drie aflevering van Masters of the Air regisseren, meldt Deadline. Van de productie mag veel verwacht worden, aangezien Steven Spielberg, Tom Hanks en Gary Goetzman erbij zijn betrokken. Zij zijn als excutive producers aangesteld. De serie is een vervolg op de prijswinnende series Band of Brothers en The Pacific.

Masters of the Air is gebaseerd op het gelijknamige boek van Donald L. Miller. Het vertelt het persoonlijke verhaal van de Amerikaanse en Britse piloten die de bommenwerpers bestuurden waarmee de bevrijding van Europa kracht werd bijgezet. De serie heeft in totaal tien afleveringen en kost 200 miljoen dollar om te maken. De opnames zullen maart volgend jaar starten in Londen. Het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat de serie pas ergens in 2022 op Apple TV Plus zal verschijnen.

Een first-look deal voor Apple TV Plus

Naast de serie Masters of the Air gaat Fukunaga nog meer doen voor Apple TV Plus. De twee zijn namelijk dicht bij een akkoord voor een first-look deal. De regisseur heeft zijn eigen productiemaatschappij genaamd Parliament of Owls. Met deze overeenkomst heeft Apple de eerste optie voor films en series van de productiemaatschappij en gaat hij een aantal projecten voor de streamingdienst ontwikkelen.

Reageer op artikel:
Apple TV Plus sleept Cary Joji Fukunaga binnen als regisseur ‘Masters of the Air’
Sluiten