Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 8 oktober 2020

Apple TV Plus komt met een nieuwe serie over wildlife

Apple TV Plus is de laatste tijd druk bezig om documentaires toe te voegen aan het aanbod. Daar komt nu een nieuwe bij.

Apple TV Plus komt namelijk met Eathsound dat wordt gemaakt door het Britse productiebedrijf Offspring Film. De verschillende producers van de serie hebben meegewerkt aan bekende BBC-titels als Planet Earth II, Blue Planet II en Big Blue: Live. Oprichter Alex Willamson van het bedrijf was eerder dan ook hoofd ontwikkeling van de BBC Natural History Unit. De tak die we kennen van de natuurfilms en -series.

Earthsound op Apple TV Plus

Veel over het nieuwe project is nog niet bekend. Volgens Deadline gebruikt Apple TV Plus de nieuwste technologie om wildlife verhalen te vertellen. Zo wordt er gebruik gemaakt van cinematic 360 sound design om naast prachtige beelden ook een geweldig natuurlijk geluid te laten horen. “Het onthult het onverwachte, onbekende en niet vertelde verhalen van de natuur op elk continent van onze planeet,” is in een beschrijving te lezen.

In totaal zullen er 12 afleveringen komen die allemaal ongeveer een uur duren. In totaal is er 12,5 uur aan content. Wanneer de serie te zien is op Apple TV Plus is nog onbekend.

Het productiebedrijf en Apple TV Plus zijn geen onbekende van elkaar. Het bedrijf maakte eerder Earth at Night in Color. Deze zesdelige serie is vanaf 4 december te zien op de streamingdienst. Het laat de dieren in de nacht zien en moet nieuwe inzichten geven van hun leven die we hiervoor nog niet wisten.

Nog meer documentaires

Naast deze series komen er ook twee andere nieuwe docuseries op Apple TV Plus. Een daarvan staat sinds vier oktober online. Tiny World gaat over de kleine dieren op deze aarde. Deze wordt ingesproken door Paul Rudd, die je wellicht kent van zijn rol als Ant-Man in de Marvel-films.

Op 4 november verschijnt Becoming You op Apple TV Plus. Olivia Colman neemt je mee in een reis door de tijd over het menselijk leven. Daarin zie je hoe het tot stand is gekomen en is ontwikkeld tot de samenlevingen die we nu kennen.

Reageer op artikel:
Apple TV Plus komt met een nieuwe serie over wildlife
Sluiten