Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 29 oktober 2020

Apple TV Plus bestelt derde seizoen van Ted Lasso

Goed nieuws voor Ted Lasso-fans. De serie krijgt een derde seizoen terwijl het tweede nog geen eens is gemaakt.

Ted Lasso is een van de populairste series op Apple TV Plus. Hierin zien we Jason Sudeikis die Ted Lasso speelt. Een American Football-coach die naar Engeland wordt gehaald om daar een normaal voetbalteam te trainen. De verschillen in cultuur tussen Amerika en Europa en het positivisme van Ted Lasso zorgen ervoor dat het een geweldige serie is om te kijken.

Nog meer Ted Lasso

De serie krijgt een 8,7 op IMDb en is de nummer 1 komedieserie op dit moment in verschillende landen over de wereld. Nog tijdens het uitzenden van het eerste seizoen maakte Apple al bekend dat er een tweede seizoen van Ted Lasso komt. Nu, amper een maand na het einde van het eerste seizoen laat het techbedrijf weten dat het ook een derde seizoen van de serie heeft besteld.

Toch duurt het nog even voordat we seizoen 2 kunnen verwachten. Volgens Deadline begint Apple TV Plus pas in januari 2021 met de productie in Londen. Zo worden de stadionscènes opgenomen bij de Engelse Premier League-club Crystal Palace.

Naast de hoofdrol heeft Jason Sudeikis samen met Bill Lawrence (Scrubs) de serie bedacht en ontwikkeld. Ted Lasso is gebaseerd op een typetje tijdens de uitzendingen van NBC Sports. Daarin maakte Sudeikis verschillende sketches tijdens de sportshow.

Een groot succes

Ted Lasso groeit gestaag door als we de cijfers moeten geloven. Zo is het aantal kijkers met 600 procent toegenomen sinds het begin. Elke week komen er 25 procent nieuwe kijkers bij van de serie. Toch is het niet geheel een verrassing dat er een nieuw seizoen van de komedie komt. Bill Lawrence hintte op Twitter al eerder naar een derde seizoen. Gelukkig is dat nu dus bevestigd. Hopelijk kunnen we in september 2021 genieten van seizoen 2.

Reageer op artikel:
Apple TV Plus bestelt derde seizoen van Ted Lasso
Sluiten