Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 9 oktober 2020

Gratis Apple TV+ jaar ten einde? Apple geeft je nog eens drie maanden!

Mensen die vanaf het begin van de actie gebruik hebben gemaakt van een jaar langs gratis Apple TV+ moeten eind deze maand gaan betalen. Of althans, dat was het bericht dat we afgelopen week naar buiten brachten. Alleen lijken de plannen gewijzigd te zijn.

Volgens Rene Ritchie houdt Apple de deadline van 31 oktober niet aan en verlengt het bedrijf uit Cupertino de actie. Gebruikers krijgen toegang tot en met 31 januari 2021.

Apple TV+ drie maanden langer gratis

Mensen die in september 2019 een nieuwe iPhone hebben gekocht kregen een jaar lang gratis toegang tot Apple TV+. Ondanks het feit dat dit jaar er inmiddels bijna opzit, verliezen gebruikers geen toegang. Apple lijkt ervoor te kiezen om de actie met drie maanden te verlengen.

Wanneer jij op 1 november 2019 je Apple TV+ account hebt geactiveerd zal je tot en met 31 januari 2021 gebruik kunnen maken van de dienst. Heb jij bijvoorbeeld op 20 november je gratis jaar geactiveerd, dan is het logischerwijs mogelijk om tot en met 19 februari gebruik te maken van de dienst. Dit geldt voor alle gebruikers die voor januari 2020 hun gratis jaar geactiveerd hebben. Heb je pas later gebruik gemaakt van de promotie, dan krijg je de drie maanden extra niet.

https://twitter.com/reneritchie/status/1314259514942722050

Inmiddels een abonnement afgesloten?

Aan de reacties onder het bericht van afgelopen week te zien zullen weinig van jullie geld neergelegd hebben om het abonnement te verlengen. Mocht dit wel het geval zijn, dan heeft Apple ook daar iets op verzonnen. Het bedrijf uit Cupertino geeft betalende klanten, volgens 9to5Mac, maandelijks hun geld terug. Wanneer jij dus een maandelijks of jaarlijks abonnement hebt afgesloten vanaf oktober, krijg je de komende drie maanden €4,99 per maand terug.

Dit bedrag is vervolgens te besteden in de iTunes Store of de App Store. Op dit moment is nog niet bekend of mensen, die hun abonnement uit voorzorg hebben opgezegd, opnieuw toegang krijgen of niet.

Reageer op artikel:
Gratis Apple TV+ jaar ten einde? Apple geeft je nog eens drie maanden!
Sluiten