Jelle van Es
Jelle van Es Diensten 8 oktober 2020

Apple TV+ mengt zich in de strijd tegen piraterij, voegt zich bij de ACE

Vroeger was het zo dat het erg lastig was om bepaalde content legaal te bekijken in bepaalde landen. Mede daarmee kwam de piraterij van films en series op. Vandaag de dag zijn er gelukkig vele services waarmee je kunt streamen, zoals Apple TV+.

Maar er zijn uiteraard nog veel gebruikers die geen zin hebben om te betalen voor videocontent en gebruik blijven maken van diverse kanalen om content de downloaden. Zo ook de series van Apple TV+. En daarom sluit het bedrijf zich nu aan bij ACE. Dat meldt Variety.

Apple sluit zich aan bij de ACE in strijd tegen piraterij

De ACE staat voor Alliance for Creativity and Entertainment. Het is een groep die is opgericht door de entertainment-industrie. Zij strijden samen tegen piraterij. En zij zullen waarschijnlijk blij zijn dat Apple zich heeft aangesloten bij de groep met Apple TV+, omdat je op die manier wat meer slagkracht hebt. Het bedrijf wordt gelijk toegelaten tot het zogenaamde governing board van de groep. Dat is eenzelfde positie die wordt ingenomen door bedrijven als Amazon en de Motion Picture Association. In die laatste zit bijvoorbeeld weer een bedrijf als Netflix, die er ook baat bij heeft dat het aantal illegale downloads wordt teruggedrongen.

Apple TV+ The Morning Show 16x9
Eén van de bekendere series van Apple TV+

De ACE werd in 2017 opgericht door dertig verschillende bedrijven binnen de entertainment industrie. Volgens de huidige voorzitter van de groep, Charles Rivkin, is de groep actief bezig met de strijd tegen piraterij. Het board, waar Apple dus nu in plaats heeft genomen met Apple TV+, bepaalt daarbij hoe het budget van de groep wordt ingezet. In het verleden heeft de groep verschillende rechtszaken aangespannen tegen producenten van hardware die gebruikers in staat stellen om content illegaal binnen te halen. Denk daarbij aan zoiets als de Popcorn Time mediabox.

Piraterij nog altijd een probleem

Hoewel de hoogtijdagen van een platform als The Piratebay achter ons liggen, is piraterij nog altijd een groot probleem, ook voor de Apple TV+ content. Wereldwijd zijn er volgens ACE nu 23 miljoen gebruikers die zich geabonneerd hebben op piraterij-services. Wil je meer lezen over de service van Apple? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Apple TV+ mengt zich in de strijd tegen piraterij, voegt zich bij de ACE
Sluiten