Apple stopt verkoop koptelefoons: is de AirPods Studio dan echt onderweg?

Door: Jeroen Kraak - 7 reacties
Apple AirPods Studio
(Afbeelding: Burst / Pexels)

Apple verkoopt naast Beats ook koptelefoons van andere merken. Het stopt er nu echter mee. Zijn de AirPods Studio onderweg?

In de Apple Store kun je natuurlijk alle producten van Apple vinden. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook accessoires van andere fabrikanten voor haar devices. Daarbij horen ook de verschillende koptelefoons. Natuurlijk heeft Apple Beats al een langere tijd in handen, maar daarnaast waren er in de Apple Store ook koptelefoons en speakers te vinden van Bose, Sonos en Logitech. Die zijn nu verdwenen en zullen ook niet snel terugkomen.

Apple haalt andere merken weg uit de Store

Alle speakers en koptelefoons van de drie merken zijn verdwenen meldt Bloomberg. Dat heeft het nieuws van verschillende bronnen vernomen. Het is onderdeel van de strategie van Apple om haar eigen audioproducten te gaan promoten zoals de HomePod en de verschillende AirPods.

Er lijkt door de verandering echter nog wat in opkomst bij het bedrijf, de nieuwe AirPods Studio. Er gaan al een lange tijd geruchten dat Apple met een eigen over-ear koptelefoon komt. Het heeft verschillende sensoren die merkt of het over de oren of om de nek gedragen wordt. Daarnaast beschikt het over een geavanceerde equalizer, die ook in de smaak moet vallen bij professionele gebruikers.

Volgende week de AirPods Studio?

Mogelijk wordt de nieuwe koptelefoon al volgende week gepresenteerd. Apple deed gisteren de uitnodigingen de deur uit voor het Hi Speed-evenement. Hoewel het waarschijnlijk om de presentatie van de nieuwe iPhone 12 gaat, kan het ook zo zijn dat de koptelefoon een plaats krijgt.

Het is niet voor de eerste keer dat Apple een accessoire uit de winkel haalt ten faveure van een eigen product. Hetzelfde gebeurde in 2014 met de introductie van de Apple Watch. Tot die tijd verkocht het in de eigen Apple Store Fitbits. Na de komst van de smartwatch gebeurde dat helemaal niet meer.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Aan de ene kant denk je, “nou dan haal ik het wel bij MediaMarkt” en “Apple moet lekker weten wat het verkoopt”. Aan de andere kant: sjonge wat flauw en beperkt gedacht van Apple.

 • Profielfoto
  Melle

  Helemaal niet flauw. Superlogisch. No issue

 • Profielfoto
  Karst

  Mag helemaal niet.. jezelf een monopoliepositie geven..

 • Profielfoto
  Pjotr

  Reden te meer voor mijn randapparatuur ook eens elders te kijken. Sennheiser schijnt als beste uit de test te komen. Aha. Daarom mag het niet meer in de store natuurlijk.

  Inderdaad flauw. Wel duidelijk.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Erg kinderachtig en naar mijn mening niet slim om koptelefoons van andere merken uit de Apple Stores te halen. Tegen merken als Sennheiser, Bose, AKG en andere kan je qua kwaliteit niet snel op. Als klant wil je kunnen vergelijken. Ik denk dat Apple hierdoor eerder minder dan meer verkoopt. Echte liefhebbers van goed geluid gaan luisteren en vergelijken en zoiets niet online bestellen.

 • Profielfoto
  hansz

  Apple is niet verplicht om andere merken toe te staan in hun eigen Apple Store. Heeft niks met monopolie positie te maken, het is gewoon hun eigen store. Geluid is en blijft heel persoonlijk maar als jij een headset van € 300,00 + wilt gaan aanschaffen dan is het toch echt wel aan te raden om eerst even te luisteren en bovendien betaal je via de Apple Store altijd de hoofdprijs. Lijkt mij sterk dat Apple er heel veel van verkocht op deze manier. Bovendien zaten er ook merken tussen die zeker niet de besten waren maar wel als zodanig worden gehypt. Beats, Bose en Sony vallen daar wat mij betreft zeker niet onder (ik heb ze uitgeprobeerd). Niet dat ze nou slecht zijn maar er zijn betere voor hetzelfde geld. Persoonlijk zou ik al niet eens overwegen om zoiets via de Apple store aan te gaan schaffen.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Alexander Henket op 7 oktober 2020 17:56
  Aan de ene kant denk je, “nou dan haal ik het wel bij MediaMarkt” en “Apple moet lekker weten wat het verkoopt”. Aan de andere kant: sjonge wat flauw en beperkt gedacht van Apple.

  En zo is het