Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Hardware 7 oktober 2020

Apple stopt verkoop koptelefoons: is de AirPods Studio dan echt onderweg?

Apple verkoopt naast Beats ook koptelefoons van andere merken. Het stopt er nu echter mee. Zijn de AirPods Studio onderweg?

In de Apple Store kun je natuurlijk alle producten van Apple vinden. Daarnaast verkoopt het bedrijf ook accessoires van andere fabrikanten voor haar devices. Daarbij horen ook de verschillende koptelefoons. Natuurlijk heeft Apple Beats al een langere tijd in handen, maar daarnaast waren er in de Apple Store ook koptelefoons en speakers te vinden van Bose, Sonos en Logitech. Die zijn nu verdwenen en zullen ook niet snel terugkomen.

Apple haalt andere merken weg uit de Store

Alle speakers en koptelefoons van de drie merken zijn verdwenen meldt Bloomberg. Dat heeft het nieuws van verschillende bronnen vernomen. Het is onderdeel van de strategie van Apple om haar eigen audioproducten te gaan promoten zoals de HomePod en de verschillende AirPods.

Er lijkt door de verandering echter nog wat in opkomst bij het bedrijf, de nieuwe AirPods Studio. Er gaan al een lange tijd geruchten dat Apple met een eigen over-ear koptelefoon komt. Het heeft verschillende sensoren die merkt of het over de oren of om de nek gedragen wordt. Daarnaast beschikt het over een geavanceerde equalizer, die ook in de smaak moet vallen bij professionele gebruikers.

Volgende week de AirPods Studio?

Mogelijk wordt de nieuwe koptelefoon al volgende week gepresenteerd. Apple deed gisteren de uitnodigingen de deur uit voor het Hi Speed-evenement. Hoewel het waarschijnlijk om de presentatie van de nieuwe iPhone 12 gaat, kan het ook zo zijn dat de koptelefoon een plaats krijgt.

Het is niet voor de eerste keer dat Apple een accessoire uit de winkel haalt ten faveure van een eigen product. Hetzelfde gebeurde in 2014 met de introductie van de Apple Watch. Tot die tijd verkocht het in de eigen Apple Store Fitbits. Na de komst van de smartwatch gebeurde dat helemaal niet meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple stopt verkoop koptelefoons: is de AirPods Studio dan echt onderweg?
Sluiten