Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 30 oktober 2020

Apple steekt Clips-app in gloednieuw jasje: HDR, nieuwe UI en meer

We hebben al een flinke tijd niets over Clips van Apple gehoord, maar het bedrijf is de app nog niet vergeten. Er is nu een update beschikbaar die een hoop dingen toevoegt, zoals ondersteuning voor HDR, een nieuwe user interface en meer. Apple heeft alle wijzigingen verzameld in een persbericht op zijn eigen website.

Apple meldt dat deze update ervoor zorgt dat het voor iedereen nu gemakkelijker wordt een video te maken met Clips. Versie 3.0, nu beschikbaar in de App Store, heeft een gestroomlijnde interface en full-screen browsers op iPhone, waardoor het simpeler wordt video’s op te nemen en daar effecten aan toe te voegen. Op de iPad is er nu ondersteuning voor horizontaal gebruik, Scribble met Apple Pencil en het gebruik van een toetsenbord en muis. Nieuwe video’s kunnen gemaakt worden in verschillende beeldverhoudingen, zodat ze gepubliceerd kunnen worden op platformen als Snapchat, Instagram, YouTube en meer.

Clips
Clips 3.0

Download de update voor Clips

Daarnaast is er nu ondersteuning voor high dynamic range (HDR). Dat kan op elk iPhone 12-model wanneer je gebruikmaakt van de camera’s op de achterkant, waardoor de beelden meer contrast bevatten en de kleuren veel beter uit de verf komen. De genoemde ondersteuning betreft Dolby Vision. Je kunt niet alleen direct beelden opnemen, maar achteraf ook HDR-foto’s en video’s toevoegen.

Verder zorgt het nieuwe design ervoor dat je meer content in één keer kunt bekijken, door opnieuw ontworpen browsers voor Effects, Media en Projects. Daarnaast is het zo dat Clips voorzien is van nieuwe content, in de vorm van acht nieuwe stickers die zijn bedoeld voor posts op sociale media. Ook zijn er zes extra pijlen en vormen en 25 nieuwe soundtracks waar je gebruik van kunt maken. Bovendien is het zo dat die soundtracks zich kunnen aanpassen aan de lengte van de video, waardoor je daar dus ook niet op hoeft te letten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple steekt Clips-app in gloednieuw jasje: HDR, nieuwe UI en meer
Sluiten