Apple start eigen kanaal met muziekvideo’s: Apple Music TV

Door: Jeroen Kraak - 8 reacties
Bruce Springsteen
(Afbeelding: Angela Weiss / AFP)

Herinner je jezelf nog de jaren ’90 met TMF en MTV die clips uitzenden in plaats van programma’s. Nu heb je Apple Music TV.

Vroeger keek je regelmatig nog naar MTV of TMF. Dat deed je voor de muziek, want je zag non-stop clips van binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig zijn clips wat meer naar de achterkant verschoven. Ze zijn er nog wel, maar je moet er vaak specifiek naar zoeken op YouTube. Muziek ontdek je nu vooral via diensten als Spotify en Apple Music.

Apple komt met Apple Music TV

Apple gaat daar nu verandering in brengen, meldt Variety. Het komt met een muziekzender op Apple TV Plus en muziekdienst Apple Music. Op het nieuwe kanaal kun je volgens het bedrijf exclusieve muziekclips en premières zien. Ook zijn er speciale curated muziekblokken en liveshows van verschillende artiesten.

Apple Music TV is vandaag (19 oktober) voor het eerst online. Het begon met een top 100 van de meest gestreamde liedjes in de Verenigde Staten. Aanstaande donderdag (22 oktober) is er een speciaal Bruce Springsteen-thema om het nieuwe album van de zanger te vieren. Er komen verschillende blokken van zijn meest populaire video’s, een interview met Zane Lowe en speciaal livestream-event voor de fans.

Vrijdag komt Apple Music TV met twee premières. Zo laten Joji en Saint Jhn voor het eerst nieuwe nummers horen. Het is de bedoeling dat elke week op die dag nieuwe liedjes van artiesten hun première beleven op de dienst van Apple.

Een aanvulling op het aanbod

De nieuwe muziekzender van Apple moet een goede aanvulling zijn op de radiozender Apple Music 1, de opvolger van Beats 1. De dienst hing al jaren in de lucht, maar door de veranderingen van Apple Music en het inmiddels één jaar oude Apple TV Plus is dit misschien wel het ideale moment.

Toch is er nog wel een klein probleem. De Apple-dienst is nu alleen nog voor de Amerikaanse klanten beschikbaar. Of en wanneer het naar Europa komt is op dit moment nog onbekend.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  ¿`„

  Misschien ben ik onwetend…, Maar is de videoclipmarkt inmiddels niet al lang achterhaald/verleden tijd?

  de muziek die nu de hitlijsten aanvoeren is veel al vervlakt en minder gevarieerd een creatief dan het in de vorige deel was.

  En volgens mij zijn de video clips al lang niet meer zo ambitieus en opzienbarend als dat ze in de jaren 80 en 90 nog waren.

  De muziekindustrie heeft een deel van de creativiteit en gevarieerdheid dood geslagen. De kids van nu zijn daar aangewend geraakt.

  Mijn stelling is dat artiesten van nu zich niet meer promoten met waanzinnige videoclips zoals indertijd Michael Jackson, prins, madonna, Genesis of Tina Turner dat deden. Ik denk dat daarom een videoclip station met enkel videoclips ook niet meer interessant is. Daar is nota bene MTV ook al lang achter.

 • Profielfoto
  Di May

  Kan misschien naar aanleiding van keren …

 • Profielfoto
  ¿`„

  Di May op 19 oktober 2020 19:42
  Kan misschien naar aanleiding van keren …

  Het glas is halfvol bedoel je?

  Nou wie weet. Tot nu toe is bij mij het glas driekwart leeg als het gaat om hoop voor de muziekindustrie.

   

 • Profielfoto
  SvS

  Het is wel welkom als men daarna geen YT hoeft te gebruiken met al die reclameblokken en banners! Laten we hopen dat het naar NL komt.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Is dat trouwens Bruce op de foto?

 • Profielfoto
  error

  Apple MTV… zitten daar mensen op te wachten? En dan een Bruce Springsteen dagje organiseren? Laat Apple zich bezighouden met hard- en software. Hun America First ‘content’ is echt oersaai en voorspelbaar.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  SvS op 19 oktober 2020 22:18
  Het is wel welkom als men daarna geen YT hoeft te gebruiken met al die reclameblokken en banners!…

  Op YT vind je alleen wel de onverwachte pareltjes. Die zal je op Apple Music TV niet zo snel tegen komen ben ik bang voor.

 • Profielfoto
  Di May

  Wait and see …