Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 19 oktober 2020

Apple start eigen kanaal met muziekvideo’s: Apple Music TV

Herinner je jezelf nog de jaren ’90 met TMF en MTV die clips uitzenden in plaats van programma’s. Nu heb je Apple Music TV.

Vroeger keek je regelmatig nog naar MTV of TMF. Dat deed je voor de muziek, want je zag non-stop clips van binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig zijn clips wat meer naar de achterkant verschoven. Ze zijn er nog wel, maar je moet er vaak specifiek naar zoeken op YouTube. Muziek ontdek je nu vooral via diensten als Spotify en Apple Music.

Apple komt met Apple Music TV

Apple gaat daar nu verandering in brengen, meldt Variety. Het komt met een muziekzender op Apple TV Plus en muziekdienst Apple Music. Op het nieuwe kanaal kun je volgens het bedrijf exclusieve muziekclips en premières zien. Ook zijn er speciale curated muziekblokken en liveshows van verschillende artiesten.

Apple Music TV is vandaag (19 oktober) voor het eerst online. Het begon met een top 100 van de meest gestreamde liedjes in de Verenigde Staten. Aanstaande donderdag (22 oktober) is er een speciaal Bruce Springsteen-thema om het nieuwe album van de zanger te vieren. Er komen verschillende blokken van zijn meest populaire video’s, een interview met Zane Lowe en speciaal livestream-event voor de fans.

Vrijdag komt Apple Music TV met twee premières. Zo laten Joji en Saint Jhn voor het eerst nieuwe nummers horen. Het is de bedoeling dat elke week op die dag nieuwe liedjes van artiesten hun première beleven op de dienst van Apple.

Een aanvulling op het aanbod

De nieuwe muziekzender van Apple moet een goede aanvulling zijn op de radiozender Apple Music 1, de opvolger van Beats 1. De dienst hing al jaren in de lucht, maar door de veranderingen van Apple Music en het inmiddels één jaar oude Apple TV Plus is dit misschien wel het ideale moment.

Toch is er nog wel een klein probleem. De Apple-dienst is nu alleen nog voor de Amerikaanse klanten beschikbaar. Of en wanneer het naar Europa komt is op dit moment nog onbekend.

Reageer op artikel:
Apple start eigen kanaal met muziekvideo’s: Apple Music TV
Sluiten