Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 14 oktober 2020

Apple haalt oplader en oortjes uit de verpakking, maakt accessoires goedkoper

Gisteravond kondigde Apple niet alleen de nieuwe iPhone 12 serie aan, maar ook zijn nieuwe milieuplannen. Het bedrijf uit Cupertino wil zich inzetten voor het welzijn van onze planeet en doet dat door de adapter en de oordopjes uit de verpakking van de nieuwe smartphones te halen.

Ondanks het feit dat het nog maar de vraag is of Apple zijn doel hiermee gaat bereiken, is het in ieder geval wel duidelijk dat jij zelf je adapter en oordopjes dus moet kopen. En dat kan dan weer wel voor een minder hoge prijs dan normaal gesproken.

iPhone 12 adapter en oortjes goedkoper dan voorheen

Apple benoemde het gisteravond niet, maar de adapter en de oortjes zijn goedkoper geworden. Het bedrijf uit Cupertino kiest ervoor om beiden niet meer te leveren bij je iPhone 12 en dat betekent dus dat je ze zelf moet gaan kopen. Alleen kan dat nu wel voor een lagere prijs dan normaal gesproken.

De Apple EarBuds, de bekabelde oordopjes van Apple, kostte je voorhen €29 in de Apple Store. Sinds de presentatie van gisteravond, waar het bedrijf uit Cupertino de iPhone 12-serie onthulde, zijn deze alleen voor €10 minder te krijgen. Je tikt de Apple EarBuds op dit moment voor €19 op de kop dus.

Apple EarBuds
De oortjes

MacRumors meldt dat ook de nieuwe USB-C adapter van Apple goedkoper is ten opzichte van de 18W oplader. Deze is op dit moment voor €25 te koop in de Apple Store. We kunnen dit overigens niet met zekerheid bevestigen, gezien de oude lichtnet-adapter uit de online winkel gehaald is. Amerikaanse bronnen praten over een verkoopprijs van $19 ten opzichte van $29.

We hebben op dit moment een vraag uitstaan om te checken of dit ook daadwerkelijk het geval is. Dat je de oordopjes in ieder geval voor minder geld op de kop kan tikken staan vast.

Meer weten over de iPhone 12 en alle andere producten die tijdens het Hi, Speed evenement zijn aangekondigd? Lees dan zeker ook even dit artikel!

Reageer op artikel:
Apple haalt oplader en oortjes uit de verpakking, maakt accessoires goedkoper
Sluiten