Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Diensten 30 oktober 2020

Apple One start vandaag: hoeveel kost het en wat houdt het in?

Vanaf vandaag kun je een abonnement nemen op Apple One. Maar is het ook voor jou voordelig? Wij zetten het op een rijtje.

Apple kondigde eerder al aan dat het Apple One gaat starten. Bij de nieuwe dienst worden verschillende abonnementen samengevoegd tot een voordelig tarief. Tenminste, als je alle diensten al gebruikt. Heb je bijvoorbeeld alleen Apple TV+, dan kun je het beter overslaan.

Dit kost Apple One

In totaal bevat de gehele bundel Apple TV Plus, Apple Music, Apple Arcade en iCloud. Voor al deze diensten samen betaal je met dit abonnement 14,95 euro per maand. Ook is er een gezinsabonnement waarbij er meer iCloud-opslag beschikbaar is (200GB in plaats van 50GB). Deze kost 19,95 euro per maand en is met maximaal vijf anderen te delen.

Apple One
De abonnementen van Apple One

Dat scheelt natuurlijk een hoop als je alles bij elkaar zou optellen. Zo kost Apple TV Plus 4,99 per maand, Apple Music 9,99 euro per maand, Apple Arcade 4,99 euro per maand en 50 GB iCloud 0,99 euro per maand. In totaal is dat dus 20,96. Met Apple One ben je dus een kleine 6 euro goedkoper uit. Met het gezinsabonnement is dat 8 euro.

Een Premium-abonnement in het buitenland

In Nederland blijft het beperkt tot deze twee vormen, maar in het buitenland komt er ook een Premium-versie. Bij Apple One Premium heb je Apple News+ en Fitness+ ook nog extra tot je beschikking, diensten die nog niet in Nederland beschikbaar zijn.

Koop je of heb je de nieuwe iPhone 12 of één van de nieuwe iPads? Dan kun je het best nog even wachten. Je krijgt daarbij namelijk gratis Apple TV Plus en Apple Arcade voor een aantal maanden. Heb je dat niet? Dan kun je een maand gratis Apple One proberen en kijken of het iets voor jou is.

Als je bijvoorbeeld Spotify of Deezer hebt, kun je ervoor kiezen om dit te vervangen door Apple Music, als je voornamelijk via jouw telefoon of ander Apple-product luistert. Meer info over de dienst vind je hier.

Ga jij Apple One gebruiken? Laat het ons weten in de comments.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple One start vandaag: hoeveel kost het en wat houdt het in?
Sluiten