Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 29 oktober 2020

Apple nodigt ontwikkelaars uit: Apple Silicon Mac-lancering dichtbij?

Nu het einde van het jaar nadert, komen we dichterbij de lancering van de eerste Mac met Apple Silicon aan boord. Het bedrijf hielp ontwikkelaars al bij de overstap naar het nieuwe systeem, maar nu gaat het een stapje verder. Er worden namelijk uitnodigingen verstuurd naar ontwikkelaars die helpen met testen, zodat ze één-op-één-begeleiding kunnen krijgen bij het werk dat gedaan moet worden.

Eerder lanceerde Apple al het Universal App Quick Start Program, waarmee ontwikkelaars toegang krijgen tot alle gereedschappen, ondersteuning en mogelijkheden die ervoor zorgen dat de transitie van Intel naar Silicon vlekkeloos moet gaan. Ontwikkelaars moeten hiervoor wel diep in de buidel tasten (500 dollar), maar dan krijgen ze dus onder meer zaken als bèta-software, developer labs, een afgeschermd discussieplatform, technische ondersteuning en nog veel meer. Ook wordt er een Developer Transition Kit ter beschikking gesteld, voorzien van een A12Z Bionic, processor, 16 GB aan werkgeheugen en 512 GB aan opslagruimte op een ssd.

Uitnodiging van Apple
Uitnodiging van Apple

Apple wil het ontwikkelaars gemakkelijk maken

Als je je als ontwikkelaar hebt aangemeld voor dat programma, dan is het na het ontvangen van de uitnodiging mogelijk je aan te melden voor een afspraak met een ingenieur die werkzaam is bij Apple. De uitnodiging kunt je hierboven bekijken. Naast het optimaliseren van applicaties voor de Mac, kun je je ook aanmelden voor het optimaliseren van apps voor de iPhone of iPad. De eerste sessies vinden plaats op 4 november, dus de kans is aanwezig dat we tegen die tijd meer te horen krijgen over de meest recente ontwikkelingen. Mogelijk is de lancering van de eerste Silicon Mac dus heel dichtbij.

Toen Apple de eerste Macs met de nieuwe Silicon-chipset aankondigde, beloofde het bedrijf ook dat de apparaten voor het eind van 2020 zouden verschijnen. Het is nu bijna november, dus de deadline nadert — maar dergelijke uitnodigingen zorgen voor licht aan de horizon.

Reageer op artikel:
Apple nodigt ontwikkelaars uit: Apple Silicon Mac-lancering dichtbij?
Sluiten