Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 11 oktober 2020

Apple managers praten in podcast over nieuwe iPad Air en Apple Silicon

We wachten met z’n allen in spanning op meer details over Apple Silicon en de komende iPad Air. Om het leed wat te verzachten, werden Apple-managers Tim Millet en Tom Boger onlangs geïnterviewd in de Upgrade-podcast van Relay FM. Ze kwamen praten over de Mac  en iPad line-ups, inclusief details over de A14-processor, hoe de iPad intern bij Apple word gebruikt, en nog veel meer.

Millet is de vice-president platform-architectuur van Apple en Boger is de senior director Mac- en iPad-productmarketing van het bedrijf. Ze werden geïnterviewd voor de Upgrade-podcast. Een paar korte uitsneden:

Over de nieuwe Touch ID-functionaliteit van de iPad Air vertelt Boger:

Een van de doelen van de iPad Air is om een ​​aantal fantastische technologieën toegankelijker te maken. Met het nieuwe ontwerp van de iPad Air wilden we het Liquid Retina-display van rand tot rand laten lopen. daarnaast besloten we dat we bij deze iPad Air de Touch ID rechtstreeks in de aan/uit knop zouden verwerken. Het is echt een ongelooflijke technische prestatie.

 

Over het nieuwe 5nm-proces, dat wordt gebruikt voor de A14-chip, legde Millet uit:

Het is een grote vooruitgang voor ons. Het stelt ons in staat meer transistors in dezelfde ruimte te plaatsen. Hierdoor kan de processor méér, tegenover een – in veel gevallen – betere energie-efficiëntie. Met meer transistors we namelijk de kloksnelheid iets lager instellen en de processor laten draaien op een iets lager voltage. Dat vertaalt zich in een lager energieverbruik.

Zo kunnen we bijvoorbeeld de GPU verbeteren. We kunnen die vier cores op een lagere spanning laten draaien en tóch geweldige prestaties leveren. We kunnen ook diezelfde transistors nemen en de spanning verhogen. Op die manier kunnen we de prestaties van die GPU voor een korte periode enorm opkrikken. Bijvoorbeeld wanneer een game even wat extra kracht nodig heeft.

 

Het volledige interview met Boger en Millet is zeker het beluisteren waard als je wat uitgebreidere informatie over Apple Silicon en de nieuwe iPad-lijn wil hebben. Je kan de Upgrade podcast beluisteren via de Relay FM-website of via Apple Podcasts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple managers praten in podcast over nieuwe iPad Air en Apple Silicon
Sluiten