Night
Night Accessoires 23 oktober 2020

Apple MagSafe bewandelt middenweg met opladen

De nieuwe MagSafe-oplader van Apple heeft tweemaal zoveel tijd nodig om de nieuwe iPhone 12 op te laden dan een bedrade 20W USB-C-oplader. Dat blijkt onder andere uit een iPhone 12 videoreview van Wall Street Journal’s Joanna Stern.

Bij de recensie van de iPhone 12 en iPhone 12 Pro werd o.a. kritisch gekeken naar de MagSafe-technologie van Apple. Stern vindt dat het idee in theorie beter lijkt dan in de praktijk.

Gulden middenweg

Stern ontdekte dat de MagSafe-oplader de ‌iPhone 12‌ een stuk sneller oplaadde dan een draadloze Qi oplader van een ander merk. Toch is opladen met de MagSafe nog steeds aanzienlijk langzamer dan wanneer je de iPhone 12 rechtstreeks aansluit op een 20W oplader. De 20 Watt oplader laadde een lege iPhone in slechts 28 minuten op tot 50%, terwijl de MagSafe er één uur over deed. Dat is natuurlijk niet zo heel vreemd, als je bedenkt dat een MagSafe slechts 15 Watt is en een ‘standaard’ Qi lader een iPhone 12 slechts met maximaal 7,5 Watt kan laden.

MagSafe laadt langzamer op dan USB oplader
MagSafe laadt langzamer op dan USB oplader.

In de recensie was Stern ook kritisch over het feit dat de kosten van de MagSafe-oplader met een 20W-voedingsadapter samen 70 euro bedroegen (€ 45 voor de MagSafe en € 25 voor de 20W USB-C oplader), en dat de kabel van de MagSafe-oplader amper een meter lang is. Hierdoor zou je de iPhone 12 net zo makkelijk rechtstreeks aan kunnen sluiten. Maar ja, dat is een kwestie van gemak.

De volledige videoreview van de nieuwe ‌iPhone 12‌ en ‌iPhone 12 Pro is hier te bekijken:

Wel of niet draadloos opladen met de MagSafe?

Wil je de iPhone 12 draadloos opladen, dan kun je het beste van de MagSafe oplader gebruik maken. Deze kan de iPhone 12 namelijk opladen met 15 Watt. Elk ander merk Qi lader, ongeacht het wattage, komt vreemd genoeg niet verder dan 7,5 Watt.

Het omgekeerde blijkt het geval te zijn bij oudere iPhones. Hoewel de MagSafe oplader (ook volgens Apple) geschikt zou zijn voor het draadloos opladen van oudere iPhones, zoals de iPhone 8, de iPhone X en de iPhone 11 (Pro), zit hier toch een behoorlijk addertje onder het gras. MaxTech ontdekte namelijk dat het opladen bij deze iPhones tergend langzaam gaat. Het opladen komt niet eens aan de 2 Watt. Dus als je niet úren wil wachten tot je oudere iPhone is opgeladen, is de MagSafe hier een absolute ‘no-go’ en kun je beter voor een ander merk 15W Qi lader kiezen…

De video over het opladen van andere iPhones kun je hieronder bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple MagSafe bewandelt middenweg met opladen
Sluiten