Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 22 oktober 2020

Apple komt met optie om iOS-updates via 5G te downloaden

Apple heeft een nieuwe optie aan de iPhone 12 om updates binnen te halen. Het kan nu via je 5G-verbinding.

Morgen kun je voor het eerst gebruik maken van de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro als je de telefoon hebt gepre-orderd. Een van de grote vernieuwingen aan de telefoon is dat deze gebruik kan maken van het 5G netwerk. Dat levert natuurlijk een snellere internetverbinding op wat meer mogelijkheden geeft.

iOS-updates via 5G

In een support document, dat in handen is gekomen van MacRumours blijkt dat je een update nu gewoon via 5G kunt binnenhalen. Om deze te kunnen downloaden moet je wel de instellingen toepassen. Daarvoor ga je in het instellingenmenu en daar selecteer je data-opties en ga je vervolgens naar data mode. Daar kun je selecteren hoeveel data er wordt gebruikt voor internetdiensten. Zo kun je kiezen om meer 5G te gebruiken, voor de standaardoptie gaat of dat je minder data wil verbruiken.

Als je selecteert om meer data via 5G te verbruiken kun je iOS updates voortaan via die verbinding downloaden. Dat is natuurlijk alleen handig als je een grote databundel hebt, aangezien de updates over het algemeen vrij groot zijn. Bij een iPhone 12 die niet verbonden is met 5G gaat de download gewoon via Wi-Fi.

Heb je een iPhone 11 of ouder, dan verandert er helemaal niets. De updates kun je alleen binnenhalen via de vertrouwde methodes. Dat betekent dat je niet gebruik kunt maken van een mobiel netwerk om de iOS-update te downloaden, de telefoons ondersteunen geen 5G.

Nog geen ondersteuning met Dual SIM

Ook zitten er nog meer haken en ogen aan het gebruik van 5G. Zo is het nog niet mogelijk om het netwerk te gebruiken als je gebruik maakt van Dual SIM. Apple hoopt het later dit jaar alsnog mogelijk te maken door middel van een software-update. Het enige land waar het tot nu toe wel mogelijk is, is China.

Reageer op artikel:
Apple komt met optie om iOS-updates via 5G te downloaden
Sluiten