Apple heeft plannen om een iPhone met 1TB opslagcapaciteit aan te bieden

Door: Jelle van Es - 7 reacties
iPhone 12
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Wanneer je op dit moment een nieuwe iPhone koopt, dan kun je voor een model kiezen die maximaal over een opslag van 512GB beschikt. Op dit moment is dat alleen voor de 12 Pro de optie, de gewone 12 gaat niet verder dan 256GB aan opslag.

Dat is voor de meeste gebruikers meer dan genoeg. Zeker wanneer je bedenkt dat je steeds meer content in de cloud bewaart en je dus geen interne opslag nodig hebt. Toch zou er volgens een Apple-lekker gewerkt worden aan een model met 1TB opslag.

iPhone met 1TB opslag

Dit nieuws komt van de bekende Apple-lekker Jon Prosser, die in het verleden wel vaker via leks als eerste iets wist te melden over een product van Apple. Echter, zijn tweet laat niet helemaal het achterste van zijn tong zien, aangezien het een beetje vaag is. Het kan natuurlijk een roep om aandacht zijn, maar dat lijkt tegelijkertijd niet helemaal verstandig als de beste persoon in de toekomst betrouwbaar wil overkomen. De tweet in kwestie vind je hieronder.

De grote vraag is nu natuurlijk in welke iPhone komt er zo’n 1TB-optie? Gaat dat de mogelijkheid worden voor de iPhone 12 Pro Max of krijgt een bestaand model een nieuwe optie om er zo’n grote opslag in te zetten. En dan is het natuurlijk de vraag of deze optie een vervanging wordt van een bestaande optie of dat hij extra wordt toegevoegd. Qua kosten kun je er in elk geval vanuit gaan dat deze tussen de 150 en 300 euro duurder wordt. Wat dat betreft lijkt het vooral een model te zijn voor hen die heel erg graag lange video’s opnemen of heel veel foto’s in de hoogste resolutie schieten.

De review

Wil je weten wat onze ervaring is met de ‘gewone’ iPhone 12? Lees dan hier onze verse review.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Rhapsody

  Laat me raden: 1TB iPhone 12, prijskaartje: €2999,- (Apple tax)

 • Profielfoto
  okeribok

  En hoeveel gaat er dan aan thuiskopieheffingsgelden naar de dries roelvinken van deze wereld?

 • Profielfoto
  ¿`„

  Een terrabyte opslag lijkt mij nuttiger voor een iPad dan een iPhone. Ik zie het nut er in elk geval niet.

 • Profielfoto
  steveb

  Batterij autonomie verdubbelen zou beter zijn

 • Profielfoto
  JeroenVanGastel1985

  Onzin: alles staat in de cloud;) liever een dikkere batterij 🔋

 • Profielfoto
  Didier

  Toch ben ik het met de reacties hierboven niet helemaal eens. Ikzelf heb een 11 Pro Max met 256 GB en heb nog maar 90 GB beschikbaar. Dus dat zit voorlopig nog wel snor. Maar al mijn gekochte en geripte muziek heb ik offline (geen Spotify of Apple Music) staan. Evenals gekochte films in de iTMS. Ik heb net geen 90.000 foto’s op mijn iPhone maar opslag gaan allemaal via de cloud. Ik kan deze dus ook niet offline opslaan ivm te weinig ruimte. Aan foto’s gebruik ik zo’n 550 GB aan ruimte op mijn iCloud dus dan zou je je foto’s middels een grotere opslag capaciteit in ieder geval offline op kunnen slaan.

 • Profielfoto
  Patrik

  Ik krijg mijn iMac met 250GB niet eens vol, laat staan mijn iPhone…🙈