Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 29 oktober 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple gaat Google achterna, lijkt te werken aan een eigen zoekmachine

Er lijkt steeds meer bewijs tevoorschijn te komen waaruit blijkt dat Apple werkt aan zijn eigen zoekmachine. Dat het bedrijf hieraan lijkt te werken, is niet vreemd: de deal met Google staat inmiddels onder druk. Voor nu is het in elk geval zo dat Google de standaardzoekmachine is in bijvoorbeeld de Safari-browser van de iPhone-maker.

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Apple achter de schermen in een rap tempo aan zijn eigen zoekmachine. Dat schrijft de Financial Times. Dat doet het bedrijf niet geheel zonder reden. Op dit moment liggen namelijk veel techbedrijven onder de loep in de Verenigde Staten, om te achterhalen of er op wat voor manier dan ook sprake is van een monopoliepositie. Onder meer Google wordt van alle kanten bekeken, die bijvoorbeeld deals heeft met zowel Apple eb Samsung om zijn eigen zoekmachine als standaard aan te bieden. Google betaalt hier immens grote bedragen voor, dus voor Apple is dat ook zeer lucratief.

Google trends 2019 Malware
Google.

Werkt Apple aan een eigen zoekmachine?

Maar dingen lijken nu toch langzaamaan te veranderen. Wanneer je nu op een iPhone met iOS 14 gebruikmaakt van de zoekbalk op het thuisscherm, dan laat het systeem een eigen verzameling zoekresultaten zien, met links naar websites. Dat melden bronnen aan de krant.

Het kan natuurlijk zijn dat die zoekmachine vooral bedoeld is voor intern gebruik op de iPhone, maar het kan ook een eerste stap zijn als het gaat om een Google-alternatief. De geruchten dat Apple hiermee bezig is, gonzen al jaren. Zo heeft de iPad-fabrikant ongeveer twee jaar geleden John Giannandrea binnengehaald, die destijds nog bij Google verantwoordelijk was voor de zoekmachine. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we hier op korte termijn meer over horen, zeker wanneer het Amerikaanse ministerie van Justitie druk blijft uitoefenen of deals die techbedrijven onderling sluiten (waarmee vermoedelijk concurrentiebeperking plaatsvindt).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple gaat Google achterna, lijkt te werken aan een eigen zoekmachine
Sluiten