Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 25 oktober 2020

Apple bezig met november evenement? Deze 4 dingen misten we in oktober!

Nadat Apple tijdens het Time Flies evenement op 15 september een hoop producten aankondigde, werd al snel duidelijk dat ons nog een evenement te wachten stond. Tijdens het Hi, Speed evenement maakten we kennis met de nieuwe iPhone 12 serie en de HomePod mini. Maar hebben we eigenlijk alles al gezien?

In dit artikel zetten we 4 dingen op een rij die we zowel in september als in oktober, tijdens twee verschillende evenementen, gemist hebben. Maakt Apple zich op voor een evenement in november?

Apple AirTags

We hebben in iedere maand van 2020 minstens één keer een gerucht voorbij zien komen over de AirTags. Apple’s Tile-concurrent wordt inmiddels al bijna een jaar besproken, maar van een lancering is het tot dusver niet gekomen.

Voor de mensen die het gemist hebben: AirTags zijn kleine trackers die je op spullen kan plakken. Je stopt er eentje in je portemonnee, hangt er een aan je sleutelbos en voorziet je iPad van zo’n tracker. Dankzij Bluetooth is het vervolgens mogelijk om, met de Zoek Mijn-app, te zien waar de producten precies liggen. Erg handig wanneer je voor de zoveelste keer weer iets kwijt bent. Als we de geruchten mogen geloven is het vervolgens ook mogelijk om de AirTags een geluid af te laten spelen. Hierdoor is het mogelijk om ook in huis je producten weer terug te vinden.

Het was eigenlijk best logisch geweest om deze nieuwe AirTags tegelijkertijd met de iPhone 12-serie te onthullen. Dat deed Apple niet en daardoor ontstaan er vraagtekens. Het Apple de AirTags niet aangekondigd, omdat deze nog niet klaar zijn voor lancering of is heeft het bedrijf wederom een Apple evenement op de planning staan? Waar het ene gerucht meldt dat de Tile-achtige tracker pas in 2021 verschijnen, meldt de ander weer dat we ze juist wel in 2020 te zien krijgen. Verschillende berichten over een product waar al tijden geluiden van te horen zijn in de wandelgangen.

AirPods Studio

Er zijn talloze geruchten dat Apple’s over-ear koptelefoon al lang en breed klaar is voor de lancering. Toch dook de AirPods Studio niet op tijdens het Time Flies evenement en zagen we ’em ook niet tijdens het Hi, Speed evenement. De verwachting is er dat Apple de koptelefoon voor het einde van het jaar uitbrengt, maar wanneer zal het bedrijf dat doen? Wordt het november? Die kans is best aanwezig als we naar de afgelopen AirPods-aankondigingen kijken. Zowel de AirPods als de AirPods Pro werden door Apple later in het jaar aangekondigd, dus er is een grote kans dat ze alsnog te zien krijgen.

De AirPods Studio zijn een over-ear koptelefoon die mogelijk een prijskaartje van $350 gaan krijgen. Omgerekend is dat een bedrag van €295, maar de producten zijn in Nederland altijd duurder dan in Amerika. Daardoor zou je dus al snel aan een bedrag van €399 moeten denken. De koptelefoon is mogelijk voorzien magnetische oorschelpen en een hoofdband die je naar eigen wens aan kan passen. Denk hierbij aan de manier waarop je een Apple Watch kan aanpassen door verschillende bandjes te kopen. De verwachting is dat Apple Studio een premium-geluidskwaliteit biedt en voorzien is van Active Noise-Cancelling.

AirPods Studio
AirPods Studio

Nieuwe Apple TV

De meest recente Apple TV dateert alweer uit 2017. Dat betekent overigens ook dat de geruchten rondom een nieuw model al minstens een paar jaar rondgaan. Maar van een definitief product kwam het nog niet. Niet in september en ook niet in oktober.

Apple werkt naar verluidt aan verschillende modellen en aan een nieuwe afstandsbediening. Deze zou compleet vernieuwd worden en voorzien zijn van een Zoek Mijn-integratie, zodat je die afstandsbediening niet kwijtraakt. Daarnaast wordt er gesproken over een model met de A14X chip, waardoor het apparaat zo krachtig kan worden als een gameconsole.

Apple Silicon Macs

Eerder dit jaar werd Apple Silicon aangekondigd. De ARM-chip uit Cupertino heeft het daglicht al gezien, maar moet nog verschijnen in Mac-modellen. Tijdens de aankondiging meldde Apple zelf dat er voor het einde van 2020 op z’n minst één Mac voorzien zou zijn. Daardoor was de hoop er dat we dit tijdens het Time Flies evenement op 15 september of het Hi, Speed evenement op 13 oktober te zien zouden krijgen. Maar helaas was niets minder waar.

Het brengt overigens wel een voordeel met zich mee, want nu weten zeker dat we in november of december gewoon de aankondiging gaan zien. Al weten we op dit moment nog niet welke Mac als eerste voorzien gaat worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple bezig met november evenement? Deze 4 dingen misten we in oktober!
Sluiten