Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 22 oktober 2020

Apple en Qualcomm maken de plannen van hun samenwerking bekend

In april van 2019 lieten Apple en Qualcomm weten dat ze gaan samenwerken, om een einde te maken aan de juridische strijd tussen de bedrijven. Daardoor is het nu voor Apple mogelijk de 5g-modems van de chipfabrikant te gebruiken in de iPhone 12-lijn. Nu is bekend wat we nog meer mogen verwachten van de samenwerking.

Het feit dat Apple nu gebruikmaakt van de modems van Qualcomm, blijkt uit een teardown die eerder gedeeld werd. Het gaat om de X55-modem die we ook aantreffen in menig high-end Android-smartphone van dit moment. De informatie kwam over de toekomstplannen van beide bedrijven kwam naar voren in een onlangs gepubliceerde tweet. In die tweet worden een deel van een document aangehaald dat veel informatie bevat over de zaak tussen de iPhone-fabrikant en chipfabrikant. Het gaat om pagina 71 van dat document. Daarop kun je onder meer de volgende informatie lezen.

Plannen van Apple en Qualcomm

Apple is voornemens om tussen 1 juni 2021 en 31 mei 2022 bijvoorbeeld de nieuwe X60-modem van Qualcomm te gebruiken. En in de jaren erna is het bedrijf voornemens de vooralsnog onaangekondigde X65- X70-modems te gebruiken. Dat gebeurt dan ergens tussen 1 juni 2022 en 31 mei 2024. Voor de volledigheid hebben we de tekst hieronder ook overgenomen.

Apple intends to commercially launch (i) New Models of Apple Products during the time period between June 1, 2020 and May 31, 2021 (the “2020 Launch”), some of which use the SDX55 Qualcomm Chipset, (ii) New Models of Apple Products during the time period between June 1, 2021 and May 31, 2022 (the “2021 Launch”), some of which use the SDX60 Qualcomm Chipset, and (iii) New Models of Apple Products during the time period between June 1, 2022 and May 31, 2024 (the “2022/23 Launch”), some of which use the SDX65 or SDX70 Qualcomm Chipsets (each a “Launch” and collectively the “Launches”).

Hoewel dit document al ruim een jaar oud is, waren de plannen van Apple nog niet echt onder de aandacht gekomen. De komende jaren weten we nu dus in elk geval dat we mogen rekenen op de nieuwe modems van Qualcomm, in elk geval tot 31 mei 2024.

Reageer op artikel:
Apple en Qualcomm maken de plannen van hun samenwerking bekend
Sluiten