Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 1 oktober 2020

Apple duidelijk: ‘Wis je iPhone en Apple Watch om gps-bug te fixen’

Gebruikers die iOS 14 en watchOS 7 gebruiken, lopen tegen een vervelende bug aan die ervoor zorgt dat de gps-route van de workout ontbreekt. Apple heeft nu een document gepubliceerd waarin mogelijke oplossingen staan voor iedereen die hier last van heeft. Dat is dus op z’n minst even het kijken waard.

Vorige week dook dit probleem voor het eerst op. Toen merkten sommige Apple Watch-eigenaars dat hun route niet via gps vastgelegd werd. Sommige mensen konden die missende data alsnog terugvinden op hun iPhone, na gebruikgemaakt te hebben van Apples eigen Workout-app en third-party apps zoals Strava. Apple heeft nu een behoorlijk uitgebreid document gepubliceerd waarin dit probleem, en andere problemen, aan bod komt. De oplossing is niet mals: je moet namelijk zowel je Apple Watch als iPhone compleet wissen en vervolgens de back-up terughalen uit je iCloud Backup-account.

Apple Watch Series 6
De nieuwe serie

Apple draagt oplossing aan voor gps-bug

Apple raadt aan dat je eerst de Apple Watch helemaal loskoppelt van je iPhone, zodat er een back-up gemaakt kan worden van content die aan boord stond. Daarna kun je hem verwijderen van je iPhone. Vervolgens dien je je iCloud Backup te updaten (of voor het eerst te installeren) en moet je even checken of je Gezondheidsdata goed overgebracht is. Dan komt het punt dat je ook je iPhone volledig moet resetten.

Wanneer je dat dan allemaal gedaan hebt, dien je de back-up in iCloud terug te zetten op je iPhone. Vervolgens moet je je Apple Watch opnieuw verbinden met je iPhone door gebruik te maken van de Watch-app. Daarmee los je het probleem op van de gps-bug, maar dus ook een serie andere problemen.

Apple heeft helaas niet laten weten wat precies het probleem is. Maar het feit dat je in dit geval twee systemen volledig moet resetten, wijst in elk geval op een hardnekkig probleem dat mogelijk iets te maken heeft met de manier waarop er omgegaan wordt met data. Het is ook niet duidelijk of het probleem opgelost is in iOS 14.0.1 of watchO 7.0.1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple duidelijk: ‘Wis je iPhone en Apple Watch om gps-bug te fixen’
Sluiten